Podovi od plute – pravi izbor za neodlučne

Podovi od plute nude lako održavanje, apsorpciju zvuka, toplinu i udobnost pod nogama. Pluta je pametan i ekološki izbor poda za mnoge danas. Da li je to i pravi izbor za Vas?

U konstantnom nastojanju da naše domove učinimo lepim refleksijama o tome ko smo zapravo, pitanje šta postaviti ispod nogu je od izuzetne važnosti. Za neke je to hrast; za druge, borove daske ili mediteranski stil pločica. U poslednjih nekoliko godina, podovi od plute su postali još jedna više popularna opcija uređenja domova širom sveta. Ono što najviše iznenađuje potrošače su atraktivne sorte koje su se pojavile na tržištu. Vrhunska tehnologija je omogućila proizvođačima ponudu podova sa neverovatnim pogledom na tvrdo drvo ili mermer, zadržavajući sve prednosti plute.

Hladne noge

Ukoliko spadate u gurpu ljudi koja deli ovaj problem, još više ćete ceniti mogućnost plute da zadrži temperature prostorije i bude topa na dodir. Poput jastuka za noge, podovi od plute ublažavaju stres u leđima i nogama, tako da je vrlo pogodan za postavljanje u prostorijama u kojima najviše stojite, kao što u kuhinje, vešernice i dr.

Umetničko oko

Podovi od plut dolaze u širokom spektru boja i dezena, tako da su mogućnosti dizajna neograničene. Pojedinci se čak i poigravaju sa uzorkom same pute kako bi stvorili dizajn koji imitira egzotično drvo poput tigrastog javora ili mermera i granita. Koji god stil da odaberete, sigurno je da ćete uživati u iznenađenim izrazima lica vaših gostiju kada načine prvi korak u sobu.

Osetljiv sluh

Akustična svojstva plute čine je razumnim izborom za svaki dom. Tupkanje stopalima na spratu više postaje manje bučno zahvaljujući sloju plute, a gipkost materijala  postaje dodatna prednost ovog poda. Ukoliko se razmišlljate o postavljanju novog poda, ovo su samo neke od opcija poda koje svakako idu vama u korist.