Podovi koji se lako montiraju u svakom prostoru

Poslednjih godina veliku pažnju korisnika privukli su PVC, odnosno vinil podovi. Glavni razlog toga leži u njihovim karakteristikama koje imaju pozitivan uticaj na prostor u kome se nalaze, ali i na korisnika koji ih sve više ugrađuju u svoj prostor. O čemu se tačno radi, pitate se?

Vinil podovi su veoma otporni podovi, posebno u prostorima u kojima se dešava velika frekvencija ljudi. Ta otpornost ogleda se u odnosu na fizički, mehanički, hemijski i vodeni pritisak. A, ako tome dodamo da su i estetski dominanti u prostoru u kome se nalaze, da se jednostavno održavaju i ugrađuju, lako je zaključiti zašto ih sve češće pronalazimo u različitim prostorima.

Zahvaljujući tom pozitivnom utisku koji ostavljaju, proizvođači su došli na ideju da vinil podove usavrše u funkcionalnom i estetskom smislu i tako su nastali LVT, odnosno luksuzni vinil podovi.

LVT podovi su poznati po svom vernom dizajnu prirodnih materijala, drveta, kamena, metala, toliko vernom da je teško uočiti da se ne radi o tačno ovim materijalima. Sa usavršavanjem dizajna se toliko daleko otišlo, da svaki LVT pod ima naglašenu teksturu prirodnog drveta, godova, površine kamena i trebate biti pravi poznavalac podnih obloga da shvatite da je u pitanju LVT.

Posebno veliki značaj LVT podova je što se javljaju u različitim oblicima (ploče, daske), različitim dimenzijama i različitim sistemima ugradnje. Dok se neki lepe za pod, drugi se po klik sistemu ugrađuju i to su tzv. modularni podovi.
Prednost modularnih podova je što se lako instaliraju, ali i deinstaliraju, odnosno demontiraju, ukoliko se ukaže potreba. Ovo je veoma važno u slučajevima kada dođe do oštećenja poda, pa se može zameniti samo oštećeni deo, a ne ceo pod, što, kod nekih drugih podnih obloga, zna biti slučaj.

Primena LVT i vinil podova

Zahvaljujući svojim pozitivnim funkcionalnim i estetskim karakteristikama, lakoći održavanja i ugradnje, LVT i vinil podovi se veoma često montiraju u različite prostore. Budući da su veoma otporni, ugrađuju se u objekte, gde je stalna i intenzivna frekvencija ljudi. Sve češće se postavljaju u poslovne i šoping centre, kancelarije, spa i fitnes prostore, oko bazena, u zdravstvene, obrazovne i druge javne ustanove, u hotele, restorane, kafiće.

Pored lakoće ugradnje, brzina ugradnje je takođe jedan od razloga zašto se ove podne obloge sve češće postavljaju baš na ovim mestima. Smatra se da jedan čovek može ugraditi 40-60m2 LVT poda dnevno, a da mu ne bude loše. Je li vam sada jasno koliko su ove podne obloge zahvalne i kada je njihova ugradnja u pitanju?

Ukoliko ste uzeli u razmatranje izbor LVT poda za vaš stambeni objekat, rećićemo vam bravo i samo napred. Poslednjih godina, LVT podovi su čest izbor pojedinaca koji ih ugrađuju u svoje dnevne sobe, kuhinje, spavaće sobe. Izgled chevron parketa ili parketa u ribljoj kosti, izgled betona ili mermera su toliko dobro prikazane da sasvim pristaju navedenim prostorijama i čine od njih jedno toplo i prijatno mesto za život.

Kakvi se sve modeli i dizajni nalaze na tržištu, možete pogledati u prodajnim salonima Modularni podovi, koji vam garantuju kvalitetno, praktično, isplativo rešenje za opremanje enterijera. A što se tiče kreativnosti i stvaranja jedinstvenog kutka za život, dajte mašti na volju. Uz LVT modularne podove uspeh je zagarantovan.