Chevron parket za vaš savršen enterijer

Kada su podovi u pitanju, složićete se da je parket jedan od veoma traženih i omiljenih podnih obloga. Naravno razlozi za to su više nego opravdani. Parket je prirodna podna obloga koja prostoru daje toplinu, udobnost, tradicionalni i moderni dizajn. Jednom rečju, u pitanju je, vanvremenski pod.

Pored boje i završnog sloja, ono što posebno međusobno razdvaja različite vrste parketa, jeste način na koji su složeni. Chevron ili francuski slog je jedan od najčešće zastupljenih formi slaganja, gde se daščice slažu pod tačno utvrđenim uglom od 30°, 45° ili 60°.

Chevron parketi sa jedne strane su veoma jedinstveni, topli, ugodni, a sa druge odišu ekskluzivnošću i luksuzom i kao takvi savršeno se uklapaju u sve enterijere. Bez obzira da li je u pitanju tradicionalni, ili savremeni, moderni stil prostora, chevron parketi su savršeno rešenje.

Prednosti Chervron parketa

  • Univerzalnost i osećaj stalnog ekskluziviteta koji pružaju prostoru u kome se nalaze, je jedna od veoma važnih prednosti. Sa druge strane, osećaj luksuza u smislu ugodnosti koji pružaju nadopunjuje značaj koji imaju ovi parketi;
  • Vizuelna prostranost – zbog načina na koji se postavljaju, chevron parketi izdužuju prostor, što u većini slučajeva utiče i na sam doživljaj kompletnog prostora;
  • Podno grejanje nije problem kod ove vrste parketa. Važno je samo izabrati čvrsto, termički obrađeno drvo hrasta, jasena ili nekog od egzotičnih vrsta;
  • Veliki izbor – gde se, pre svega misli na dizajn i završnu obradu (lakiran, uljen, toniran, četkan), ali i na dimenzije (debljine 14 mm, odnosno 21 mm; širine od 5 cm do 20 cm; dužine od 35 cm do 90 cm) i vrstu drveta, gde se koriste masivni, ali i troslojni parketi.

Chevron parketi i njihovo ALI

Chevron parketi su odlično rešenje za savršen izgled i komfor enterijera, međutim, pitate se šta bi moglo biti ALI u toj njegovoj savršenosti. Kako se radi o specifičnoj vrsti parketa za čiju ugradnju je neophodno da postoji odgovarajući ugao, neophodno je daščice parketa seći pod tačno tim uglom. Tom prilikom dolazi do otpadanja jednog dela površine drveta, tačnije nekih 17% od ukupne kvadrature. Upravo iz tog razloga, prilikom kupovine chevron parketa nužno je kupiti oko 20% više materijala, kako biste bili sigurni da ćete imati dovoljno materijala za pokrivanje planirane podne površine.

Isecanje parketa pod odgovarajućim uglom, obrada ivica, vrsta drveta kao sirovine, dimenzije i zahtevna ugradnja utiču na cenu samog chevron parketa, koja je viša u odnosu na druge vrste parketa. Međutim, ako uzmete šta je sve ono što vam chevron parketi nude, sami zaključujete da je ulaganje u njih prava i pametna investicija koja će vam zadovoljiti sve lične kriterijume korišćenja na duge staze.

Ukoliko se odlučite za ovu vrstu parketa, birajte pouzdane prodavce, koji će vam pružiti kompletnu uslugu, od ponude konkretnih modela, do njihove same ugradnje. Budući da je za postavku chevron parketa neophodno tačno i precizno uklapanje vođenom odgovarajućim uglom, savet je uvek izabrati profesionalce, kao što je Drvoprodex , koji će parket ugraditi kako treba. Jer, znate i sami koliko je profesionalna ugradnja važna kod svakog parketa, baš kao i kod drugih podnih obloga koje trpe veliki pritisak. Stoga da bi chevron parket pružio svoj funkcionalni i estetski maksimum, posvetite mu profi ugradnju i uživajte. Jer sa chevron parketom, ugođaj i ne može biti drugačiji.

Prethodni tekstPodovi koji se lako montiraju u svakom prostoru
Sledeći tekstKoliko je važna pravilna hidroizolacija za zelene krovove?