Osobine, vrste i specifikacije parketa – Parketi Tomović

sztr Parketi Tomović se bavi proizodnjom i prodajom hrastovog i jasenovog parketa, a po zahtevu kupca isporučujemo i razne druge vrste parketa (trešnja, orah, javor…).

Svaki kupac dobija preciznu informaciju o vlažnosti parketa, jer se ona uvek proverava pre isporuke. Naš parket je garantovano suv i spreman za postavljanje. Parketi Tomović su odlično prihvaćeni u inostranstvu, što dokazuje dugogodišnji kontinuirani izvoz na veoma probirljiva tržišta Australije i Zapadne Evrope.

Parket se kao podna obloga pokazao najboljim i najdugotrajnijim rešenjem za različite vrste objekata. Osim u domovima, koristi se i u drugim javnim objektima, školama, sportskim halama, dvoranama jer drvo kao prirodni materijal osim dobrih mehaničkih i izolacionih svojstava ima i niz drugih svojstava koja prostor zahteva kao što su akustičnost, boja, prirodan izgled…

Parketi Tomović, hrastov parket
Parketi Tomović, hrastov parket
Parketi Tomović, jasenov parket
Parketi Tomović, jasenov parket

Parket ima nekoliko karakteristika kao što su obrada i način izrade, vrsta drveta od kojeg je izrađen, dimenzije i klasa parketa. Na osnovu vrste drveta iz koje se parket proizvodi, razlikujemo domaće vrste parketa (evropske) i egzote (egzotični parketi).

PRE NEGO ŠTO POSTAVITE PARKET

Parket treba da stoji bar 15’ak dana u prostoriji pre postavljanja radi aklimatizacije. Postavlja se na betonsku košuljicu koja mora biti ravna, suva (maksimalna vlažnost 2%) i impregnirana odgovarajućim prajmerom pre postavljanja.

Zalepljen parket treba da odstoji izvesno vreme u zavisnosti od vrste lepka pre brušenja. Posle brušenja vrši se poliranje parketa. Parket se može renovirati postupkom hoblovanja, tj. skidanjem starog sloja laka 1-2 mm i novim lakiranjem.

Ukoliko se odlučite za drugačiji izgled parketa možete promeniti njegovu boju postupkom bajcovanja.

Ukoliko Vam je potrebna usluga ugradnje parketa ili bilo koja informacije u vezi postavljanja, slaganja, pripreme poda i sl. molimo Vas pozovite nas i daćemo Vam sve neophodne informacije!

www.parketitomovic.com

sztr Parketi Tomović
32212 Prislonica, Čačak
T. +381 32 5485 000, +381 32 5485 001
F. +381 32 5485 446
M. +381 62 281 182, +381 63 511 113
parketit@eunet.rs
www.parketitomovic.com