Kane parketi: Ultimativni vodič za kupovinu drvenih podova

Saveti profesionalca

Podne obloge zauzimaju značajne površine prostora kako u enterijeru, tako i eksterijeru, što u velikoj meri, određuje završni izgled i stil, te je njihovom odabiru potrebno posvetiti posebnu pažnju.

Tim povodom, u razgovoru sa članovima porodice Kanački iz firme, koja broji preko 30 godina tradicije, „Kane parketi“, prikupili smo za vas najvažnije preporuke za kupovinu drvenih podova – parketa i deking podnih obloga.

ENTERIJER – PARKETI I BRODSKI POD

Koje su najčešće nedoumice vaših kupaca pri odabiru parketa i koji su vaši stručni saveti?

Kane parketi: Neka od najčešćih pitanja koja dobijamo od naših klijenata je koju vrstu drveta odabrati, kao i koji parket je najpogodniji za podno grejanje.

Na našim prostorima i dalje je najpopularniji hrast i njegov kvalitet je svakako proveren. U našoj ponudi imamo veliki izbor hrastovih parketa, različitih završnih obrada i dezena. Naša preporuka su i parketi od nekih egzotičnih vrsta drveta poput parketa od Američkog oraha, izuzetne tvrdoće i trajnosti.

Višeslojni parket je odlično rešenje pri izboru parketa za podno grejanje. Zahvaljujući više unakrsnih slojeva špera i gornjem sloju od hrasta ovakva vrsta parketa lako prenosi toplotu, a toplota do 25 stepeni ne izaziva rasušivanje. Trenutno je najtraženiji višeslojni parket postavljen u Chevron – francuski slog.

EKSTERIJER – DEKING PODOVI I FASADE

Deking, Ipe Lapach
Deking, Ipe Lapacho / foto: Kane Parketi

Krenula je sezona uživanja u toplini sunčevih zraka na otvorenom. Koje drvo preporučujete kao najbolji izbor za dvorišta, prostore oko bazena…?

Kane parketi: Naša preporuka za prostore izložene spoljnim uticajima – privatne terase i dvorišta, bašte kafića, hotela i wellness centre su deking podne obloge od egzotičnih vrsta drveta Ipe Lapacho, Tikovine ili Itaube. Reč je o vrstama drveta koje su i 3 puta tvrđe od hrasta. Npr. Ipe Lapacho je zbog svoje trajnosti poznat i pod nazivom Gvozdeno drvo, te i u najtežim uslovima, kao pored mora, može trajati i preko 40 godina.

Autor teksta: Biljana Aleksić, PR menadžer Kane Parketi

Kane Parketi logo

KANE PARKETI
Tošin bunar 59, Beograd
T. +381 11 408 42 61
M. +381 69 3133 866
info@kaneparketi.rs
www.kaneparketi.rs
www.dekingkane.rs

Prethodni tekstDugoročan sjaj traži negu i kvalitet
Sledeći tekstKeramičke pločice – najzahvalnija podna obloga za održavanje