Modularni elementi za vaše kupatilo

Eksperimentisanje, kontaminacija i inovacije – ovo su definišuće karakteristike Babele kolekcije. Od apoditeriuma do caldariuma, preko tepidarijuma, stiže se do frigidarijuma. Voda, osnovni element blagostanja, ujedinjuje različita iskustva i povezuje različite ambijente u Memo kolekciji, sve do postizanja rituala finske saune.

Tuš kabine, kade ili prostor za kupanje

Saradnja između Glass-a i dva dizajnera se nastavlja i pokazuje kako novi jezici, koji najčešće pripadaju unutrašnjem svetu dizajna, migriraju u kontekst kupatila i transformišu ga. Cvetanje kreativnih interpretacija u tuš zoni, ponaša se kao inspiracija za dizajn rešenja, koja se mogu uspešno prevesti u drugim zonama kuće.

Sklonost Glass kompanije ka inovativnom i svestranom dizajnu savršeno se ogleda u Babele kolekciji. U stvari, ona se sastoji od fleksibilnog i prilagodljivog sistema modularnih elemenata za sastavljanje izuzetno elegantne tuš kabine i prostora za kupanje u kućnim ili profesionalnim Hammamima.

Originalna revizija upotrebe materijala za kupatila za izvrsnost – staklasti porcelan – kreira igru kombinacija staklastih porcelanskih multifunkcionalnih uređaja i proširenih metalnih jedinica za skladištenje, koje donose život u prostoriju, tumačeći najrazličitije stilove i potrebe.

Mogućnost dodavanja jedinica za skladištenje, police od prirodne tikovine i klupe od tikovine ili HardLite, ističu harmoniju i ravnotežu, stvarajući istinski prilagođenu kolekciju nameštaja, koji je obeležen varijabilnošću i individualnim ukusom.

Osim toga, Babele takođe može biti poboljšan tipičnim „wellbeing“ karakteristikama, kao što su raspršivači, tuševi, mešalice i parne funkcije. Istraživanje i pažnja usmerena na detalje, prožimaju ceo dizajn, stilom i funkcionalnošću.

BABELE su modularni elementi za tuš prostore, hamame, kade i umivaonike, koji mogu biti napravljeni po meri, sa ciljem zadovolje svaku potrebu korisnika.

Sve-u-jednom Memo projekat – dizajnera Luca Nichetto za Glass – je dom sa različitim zonama,  osmišljenim za „wellbeing“ generaciju, kako u profesionalnim, tako i u polu-profesionalnim kontekstima, prilagođavajući se prostoru različitih veličina.

U potpunosti modularne pojedinačne zone, atrijum, sauna, hamam i tuš, projektovani su da stoje samostalno ili u različitim kombinacijama.

Kompozicije koje mogu stvoriti (sauna + hamam – sauna + hamam / tuš – sauna + tuš – hamam + tuš) su pozicionirani u prostoru i prilagođavaju se po veličini određene zone projekta. Upotreba tradicionalnih, prirodnih materijala u toplim nijansama definiše svaki pojedinačni prostor. Gres Porcelain paneli u svetloj i tamnoj sivoj boji, uklapaju se sa bakrenim tonovima fontane i ormarima za skladištenje u hamam zoni, gde su usklađeni sa zakrivljenim klupama u toplim tonovima sive. Drvo bora je lepo istaknuto u sauni koja je opremljena uz pomoć lampe od duvanog stakla mekog svetla. Tuš zona ima „Gelcoat“ finiš u tonu sa bojama Gres i usklađena je sa keramičkim elementima.

Trenutak okupljanja, tipično za „kulturu kupatila“ u starom Rimu i ritual hamama u arapskom svetu, osećaj „zimske atmosfere“ saune, razvijaju se u određenim prostorima, a pojačani su nameštajem od različitih materijala i različitom završnom obradom. Spoljne ukrasne obloge „grle“ unutrašnje jedinice stvarajući intimnu atmosferu kroz igru svetlosti i senke, za vrhunsko uživanje u vašem sopstvenom spa centru…

Izvor: MiniStudio Magazin

Prethodni tekstArhitektonsko – građevinski kamen Guče
Sledeći tekstPolaganje podova rekordno brzo – Murexin kompakt sistemi