MEĐUNARODNI DANI ENERGETIKE I INVESTICIJA 2.-3. MARTA 2017.

Centralno evropski forum za razvoj CEDEF, Novosadski sajam i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj organizuju Međunarodne dane energetike i investicija koji će se održati 2 – 3. marta 2017. godine u Novom Sadu.

Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija podstiču poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih aktera u energetici, građevinarstvu, zaštiti životne sredine i lokalnom razvoju u Srbiji i regionu i stimulišu veće investiranje u ovim oblastima. Održava se uoči 5. marta, dana Energetske efikasnosti. Cilj je obezbediti mesto za predstavljanje projekata i pronalaženje adekvatnih finansijskih i stručnih partnera za njihovu realizaciju.

Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija podstiču poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih aktera u energetici
Šesti po redu Međunarodni dani energetike i investicija podstiču poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih aktera u energetici

Međunarodni dani energetike i investicija imali su za cilj da:

– Podstaknu poslovne kontakte i saradnju između svih relevantnih stejkholdera u oblasti energetskog, investicionog, građevinskog, zaštite životne sredine i sektora lokalnog razvoja u Srbiji i Regionu,
– Omoguće upoznavanje potencijalnih investitora sa investicionim projektima i stimulišu veće investiranje u ovim oblastima,
– Predstave napredne tehnologije kao i oblike finansiranja energetskih, infrastrukturnih i građevinskih projekata
– Pozicionira temu o klimatskim promenama u svesti javnosti kao jednu od najznačajnijih tema današnjice u kojoj veliku ulogu imaju inovativne i odgovorne kompanije
– Animiraju medije kao ključne i prirodne partnere za kontinuiranu podršku širenja svesti o neophodnosti efikasnijeg korišćenja energije, primene obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine.
– Okupe najeminentnije lidere i eksperte koji će zajedno doprineti što kvalitetnijem radu na najaktuelnijim temama: energetika, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, mogućnosti finansiranja, građevinarstvo, klimatske promene.

Međunarodni dani energetike i investicija održaće se 6. put
Međunarodni dani energetike i investicija održaće se 6. put

Fokus Međunarodnih dana energetike i investicija će biti na temama u oblasti energetike, finansiranja i građevinarstva, kao i posebnu vezu građevinarstva i energetike kroz energetsku efikasnost u zgradarstvu. Takođe, specifičan akcenat će biti i na najaktuelnijoj temi današnjice – borbi protiv klimatskih promena.
Međunarodni dani energetike i investicija pružaju Vam jedinstvenu priliku za dvodnevno predstavljanje Vaše kompanije, lokalne samouprave, agencije, udruženja u kongresnom i izložbenom delu, kao i uspostavljanje direktnih čvrstih odnosa sa posetiocima i učesnicima skupa.

Novosadski sajam pruža izuzetno atraktivne mogućnosti za izlagače u modernom i tehnički opremljenom Master Centru, uz kompletnu sajamsku ponudu štandova raznih veličina i izvanrednih prilika za susrete i sastanke. Organizatori su pripremili veoma intenzivan program promocije za sve izlagače i učesnike kongresnog programa.

Međunarodni dan energetike i investicija biće održan u Master centru
Međunarodni dan energetike i investicija biće održan u Master centru

Na Međunarodnim danima energetike i investicija, tokom dva dana, biće predstavljene kompanije i tehnologije u oblasti energetske efikasnosti, građevinarstva, obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine, finansijske institucije i organizacije koje finansiraju projekte u ovoj oblasti, lokalne samouprave, agencije, udruženja i u kongresnom i izložbenom delu.