Kako iskoristiti prostor ispod stepeništa?

Prostor ispod stepenica je u mnogim kućama nekako zaboravljen i uglavnom prazan. Bilo da stepenice u vašem domu odvajaju prostorije, vode ka spratu ili podrumu kuće, treba ih iskoristiti na najbolji mogući način. Jer, ideja za uređenje prostora ispod stepenica, kao i funkcionalnosti samih stepenica ima mnogo. Samo nemojte dozvoliti da mesto ispod stepeništa, bez obzira na njegovu veličinu, ostavite praznim. Uz malo truda i mašte možete imati nešto lepo i funkcionalno u svom domu. 

Danas vam predstavljamo neke po nama interesantne primera koji ističu multifunkcionalni potencijal stepenica u unutrašnjim prostorima. Možda će neki od ovih primera podstaći vašu kreativnost i istražiti mogućnosti u pogledu vrednosti koju stepenište može da doda vašem projektu.

stepenište
Ovo stepenište takođe funkcioniše kao skladište. Neki delovi drvenih stepenica nalaze se paralelno sa policom od 70 kvadratnih metara, koju čine složeni komadi gotovog betona.
stepenište
Ovo stepenište je i ormar i kuhinjski nameštaj, stvarajući jedinstveno integrisano okruženje enterijera.
stepenište
Donji deo stepeništa služi kao polica s otvorenim nišama u sredini dnevne sobe. Ovaj set je izveden sa strukturnom drvenom pločom debljine 27 mm.
stepenište
U projektu za restoran Alameda, razvijenom u partnerstvu između kancelarija Biselli Katchborian Arkuitetos i Zanatta Figueiredo, centralno stepenište organizuje prostor tako što funkcioniše kao providna pregrada između dva reda visokih stolova i stolice.

stepenište
Stepenice su same po sebi upečatljivi elementi u sredini prostora. Bilo da su jednostavne ili sofisticirane, prilično je uobičajeno da ih ističu u unutrašnjosti prostora. Imajući to u vidu, arhitekti iz kancelarije Vaskuez Consuegra dizajnirali su 100% srebrno metalno stepenište koje privlači oči posetilaca MKR Store, na isti način kao što to čini skulptura u muzeju.
stepenište
KC Design Studio dizajnirao je veoma zanimljiv prostor za kućne ljubimce koji, koristeći element stepeništa da bi stvorili novu topografiju za unutrašnji prostor.
stepenište u kancelariji
Stubište za mace je u istoj boji i od istog materijala kao i kancelarijski sto, omogućavajući čoveku da ostane povezan sa svojim mačkama tokom rada
stepeniste kao ostava
Upotreba alternativnih vozila sve je češća u velikim gradovima: bicikli i skuteri danas su najpopularniji. Stoga bi moglo biti zanimljivo da se prostor ispod stepeništa blizu ulaznih vrata koristi kao ostava
kancelarija
Veliko centralno stepenište u kompaniji koje može biti alternativni prostor za rad ili neformalne sastanke. Takođe omogućava kompaniji da okupi više ljudi za sastanke