DOMOTEX 2022 ipak otkazan

DOMOTEX se neće održati u januaru 2022. Ovo je najavio Deutsche Messe AG kao organizator vodećeg sajma tepiha i podnih obloga. 

S obzirom na trenutni razvoj pandemije, ne treba očekivati kratkoročni oporavak međunarodnih poslovnih putovanja. A to je jedan od najvažnijih preduslova za uspešan događaj, jer velika većina DOMOTEX izlagača i posetilaca dolazi iz inostranstva.

Kako navode organizatori, postoji mogućnost održavanja DOMOTEX-a u drugom terminu 2022. godine.

„Zajedno sa izlagačima smo se borili za DOMOTEX do samog kraja i mesecima smo u svakodnevnoj komunikaciji sa svima iz industrije“, kaže Sonia Vedell-Castellano, globalni direktor DOMOTEX-a, Deutsche Messe AG.

„DOMOTEX je posebno pogođen uticajem pandemije Corone, jer velika većina DOMOTEX izlagača i posetilaca dolazi iz inostranstva. Međutim, s obzirom na trenutnu situaciju pandemije, ne očekuje se oporavak međunarodnih poslovnih putovanja u kratkom roku„, dodaje Vedel-Castellano.

Pre nešto više od mesec dana, organizatori su želeli da DOMOTEX u južnom delu izložbenog prostora u Hanoveru postave u kompaktnom formatu kao Re-Start događaj u tri hale, dajući tako industriji priliku da se fizički sastane posle skoro dve godine pandemije. 

„Ono što se pre mesec dana smatralno realnim i obećavajućim Re-Start scenarijem, pokazalo se u poslednjih nekoliko dana da nije izvodljivo“, navodi Vedel-Castellano.

Ukoliko ste već kupili kartu za DOMOTEX u online prodavnici, organizatori će vam refundirati kupovnu cenu!

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2022
Hannover Exhibition Center, Hanover, Nemačka
www.domotex.de

Prethodni tekstANKETA: Ulje ili lak kao završna obrada na parketu?
Sledeći tekstMi ne zaustavljamo vreme, već ga pratimo u stopu!