Koja je najbolja vrsta podne obloge za baštu lokala?

Sa dolaskom lepog vremena, vlasnici barova se spremaju da otvore svoje bašte i stvore prijatnu atmosferu za svoje goste. Jedan od ključnih elemenata u stvaranju prijatne atmosfere u bašti je odabir odgovarajuće vrste podne obloge i drugog pratećeg mobilijara. Sa toliko opcija dostupnih na tržištu, pronalaženje pravog tipa poda i drugih sastavnih delova svake bašte može biti pravi izazov.

Vrste podloge idealne za ugradnju u baštu lokala

Prilikom odabira podne obloge za vašu baštu, važno je uzeti u obzir izdržljivost i sposobnost da izdrži teške promenljive vremenske uslove, kao što su kiša, sunce i vetar. Pored toga je važno uzeti u obzir koliko često ćete morati da održavate pod i da li je potrebno dodatno održavanje da biste održali njegov izgled.

Jedna od najpopularnijih opcija za podove u lokalnim baštama su drvene daske ili deking. Drvene ploče pružaju toplinu i prirodnu lepotu prostoru, a ako se tretiraju mogu biti izdržljive i otporne na vremenske uslove. Takođe su prirodno protiv klizanja, što ih čini sigurnim izborom za prostor koji će koristiti gosti.

Restoran Bela reka
Foto: ACO / ACO XtraDrain kanal sa Heelsafe rešetkom, specijalno napravljen za odvodnjavanje otvorenih površina

Druga popularna opcija za pod u bašti lokala su pločice. One su jednostavne za održavanje i otporne su na vodu i UV zrake. Dostupne su u raznim bojama i teksturama, što ih čini fleksibilnim izborom za bilo koju vrstu bašte. Postoji i opcija vinil pločica koje su otporne na vodu i UV zračenje i imaju dodatnu prednost što su veoma jednostavne za održavanje. Ove pločice su dostupne u različitim bojama i teksturama, tako da se mogu prilagoditi svakom dizajnu bašte.

Veliki suncobrani kao neizostavni deo svake bašte

Neizostavni deo svake bašte koji pruža preko potreban hlad i štiti goste od jakog Sunca su veliki suncobrani. Kada je bašta dovoljno velika, sa puno gostiju, ugostitelji se trude da instaliraju nekoliko velikih suncobrana jer su idealni da pokriju čitavu površinu bašte. Kada birate suncobran, važno je uzeti u obzir veličinu i oblik vaše bašte, kao i stil i boju koji će upotpuniti vaš dizajn. Postoje različiti stilovi i modeli suncobrana, od klasičnih do modernijih dizajniranih u skladu sa najnovijim trendovima, ali i oni koji reklamiraju pojedine brendove.

Kada su u pitanju veliki suncobrani cena može da varira u zavisnosti od veličine, načina montaže i kvaliteta materijala. Pored ovoga, možete razmotriti i različite dodatke kao što su pumpe za vodu koje se mogu lako pričvrstiti na veliki suncobran i stvoriti prijatnu atmosferu u vašoj bašti.

Nameštaj i drugi obavezni mobilijar

Drugi neizostavni deo svake bašte je odgovarajući nameštaj. Pored odabira kvalitetnih stolova i stolica, važno je odabrati materijale koji su otporni na spoljašnje uslove, a ujedno da su i laki za održavanje. Drveni nameštaj je popularan izbor jer pruža toplinu i prirodnu lepotu prostoru, ali zahteva više održavanja i zaštite od vremenskih prilika. Alternativno, aluminijumski ili PVC nameštaj je izdržljiv i lak za održavanje. Pored stolova i stolica, možete razmisliti i o dodatnom nameštaju kao što su ležaljke i ljuljaške. Ovo će omogućiti gostima da se opuste i uživaju u okruženju vaše bašte.

Odabir odgovarajuće vrste podne obloge i dodatnog mobilijara za vašu baštu je važan deo stvaranja prijatne atmosfere u vašim prostorijama. Jako je važno da sav mobilijar koji se nalazi u bašti bude izdržljiv na promenljive vremenske uslove, kako bi se vaše trenutno ulaganje u njega isplatilo kroz godine korišćenja.

Prethodni tekstNjegovo visočanstvo podopolagač
Sledeći tekstOsvetlite svoj dom LED tehnologijom