Keramičke pločice poput slagalice

Turski dizajner Jigit Ozer je stvorio niz trodimenzionalnih zidnih pločica koje se prave u seriji Arc i Axis. Naziva Nexus, heksagonalne pločice se sastoje iz dva reljefna dizajna: Penta obuhvata četiri pentagona, a Heksa se sastoji iz dva heksagona i dva dijamanta. Ovi tipovi pločica mogu biti postavljene horizontalno, vertikalno ili u obliku saća. Dostupne su u vidu glaziranih i polu – mat boja: karbon crna, antracit, boja pudera, polarno bela, siva i tamno zelena.

Karakteristike

Ono što je karakteristično za ove keramičke pločice jeste njihova mogućnost slaganja na više od deset različitih načina. Pločice zbog svojih ispupčenih površina u obliku luka ili trougla imaju jedinstvene 3D osobine, pa je efekat na zidu potpuno neuobičajen.

Nexus

Nexus je izraz geometrijskog savršenstva prirode. Kolekcija je kreirana u dva različite stila. On je baziran na dve odvojene serije pločica: Penta i Heksa, kao što je već pomenuto.

Nexus kolekcija je dizajnirana da inspiriše. Ona postavlja i definiše element arhitekture kao jak i izričit dizajn. Ova kolekcija je dizajnirana kao podrška arhitektonskim elementima koji se kombinuju.

Penta i Heksa serija inspirisana je od strane najosnovnije strukture prirodnog elementa – atoma ugljenika i njegove geometrijske forme.  Ovakva jedinstvena šara stvara iluziju duple količina keramike koja je postavljena. Pa se često dovodi u pitanje, da li je to pločica ili samo šara na zidu.

Prilagođavanje Nexus kolekciji kao posebnoj seriji, međusobno omogućava korisnicima da kreiraju sopstvena idejna rešenja za arhitektonske prostore. Mogu se koristiti od kancelarije, hotela, barova, restorana, kuhinja, pa do spavaćih soba itd, odnosno, u svim prostorijama koje želite da budu deo vaše mašte. Svakako, ove pločie su lepa kompozicija vašeg svakodnevnog prostora.