Kako postaviti veštačku travu (Video)

Pogledajte kako da pripremite podlogu, na koji način da postavite travu i kako da održavate travnjak da izgleda zelenije nego kod komšije.

Priprema podloge za postavku trave s busenom

Ukoliko na podlozi postoji korov, bitno je za početak zemljište istretirati totalnim hibricidom. Potrebno je sačekati 7 do 10 dana da on odreaguje. Nakon toga, treba ukloniti sasušeni ostatke trave, a zemljište grubo obraditi frezom. Nakon toga, na red dolazi fina obrada grabuljama.

Veštačka trava
Foto: Veštačka trava se vrlo jednostavno postavlja i održava

Tok postavke trave

Travu sa busenom treba odrolati i postaviti tik do prethodne trake. Traku dobro utisnuti rukama po uglovima. Nakon toga, potrebno je preći valjkom po travi kako bi se ona bolje primila za tlo. Nakon postavke tepiha od trave, potrebno ju je zalivati 2 do 3 puta na dan u letnjem periodu, ili jednom ili dvaput na dan u periodu proleća i jeseni (ujutru i uveče).

Nakon postavke, preporučuje se da se travnjak prihrani azotnim đubrivom ili granulama. Prihranu je poželjno uraditi jednom u mesec dana. Naravno, bitno je i redovno košenje – jednom nedeljno.

Kada postavljati travnjak

Trava se može postavljati tokom cele godine ali je najbolje saditi i postavljati travu u proleće ili jesen. Ovo je, inače, najbolji period za sadnju bilo kojih biljaka.

Izvor: www.gradnja.rs