JBA d.o.o. – KVALITETNE PODNE OBLOGE u vašem eksterijeru

Firma JBA d.o.o. je direktni uvoznik drveta iz Južne Amerike, Rusije i Indonezije. Egzotične vrste drveta nabavljaju u Južnoj Americi iz najkvalitetnijih šuma u oblasti oko Ekvatora u Brazilu. Drvo koje raste u toj regiji ima veliki procenat ulja i stabilnije je od istovrsnog drveta iz drugih geografskih područja u Južnoj Americi. Obloge i podovi JBA d.o.o. za spoljašnju primenu mogu se dobiti u obliku četvorostrano obrađenih dasaka različitih debljina i širina, različito obrađenih gazećih površina.

Proizvodi su izrađeni od visokokvalitetnih tropskih vrsta drveta, otpornih na ekstremne vremenske uslove, gljivice i insekte. Zbog izvrsnog izgleda drveta proizilazi konačni proizvod koji je primeren za ugradnju u vrlo vlažne i zahtevne okoline, kao i na morskoj obali. Istovremeno ne zahteva dodatnu impregnaciju ili hemijsku zaštitu i radi toga je visokoekološki pogodan. Svi proizvodi uvršteni su u I i II razred kvaliteta normi EN 350, što garantuje trajnost minimum 15 godina. JBA d.o.o. nudi prirodno otporne vrste drveta, koje izdržavaju naše klimatske uslove (zime -30 C, leti do +45 C).

IPE-LAPACHO je najbolje tvrdo drvo za spoljašnje terase i druge drvene površine, tri puta je tvrđe od hrasta. Otporan je na habanje, truljenje, gorenje i vrlo je trajan. Životni vek je preko 40 godina bez održavanja, takođe i prilikom direktnog kontakta sa zemljom.

SIBIRSKI ARIŠ zbog kratkotrajne vegetacije raste izuzetno sporo (10-20 godina/1cm). To daje drvetu otpornost na vlagu pa ga nije potrebno dodatno zaštićivati, tako da se najvise koristi za objekte izložene zahtevnijim spoljašnim uslovima. Smola je raspoređena ravnomerno, pa je curenje retkost. Po trajanju je uvršten u razred 2-3 (20 godina).

SIBIRSKI ARIŠ zbog kratkotrajne vegetacije raste izuzetno sporo (10-20 godina/1cm)
JBA d.o.o. – Sibirski Ariš

CUMARU je vrlo tvrdo drvo brazilskog porekla. Boja je crvenkasto smeđa do roza smeđa. Drvo je 120% gušće od hrasta. Drvo cumaru je teško gorivo i zato je pogodno za objekte stanovanja i za javne prostore.

CUMARU je vrlo tvrdo drvo brazilskog porekla
JBA d.o.o. – Cumaru

MASSARANDUBA je tamnocrvenosmeđe drvo, ima prepoznatljive sive mrlje koje s vremenom potamne. Bojom je slična mahagoniju. Gustoća drveta je od 1.100 do 1.300 kg/m³. Upotrebljava se za spoljašne konstrukcije gde dolazi do većeg opterećenja (mostovi, pontoni, bazeni …).

Upotrebljava se za spoljašne konstrukcije gde dolazi do većeg opterećenja (mostovi, pontoni, bazeni ...)
JBA d.o.o. – Massaranduba

TEAK je zlatno smeđe boje i vodi poreklo iz jugozapadne Azije. Po kvalitetu odskače drvo koje raste u Burmi (Tectona Grandis). Na suncu dobije tipično srebrno sivu patinu, koja je istovremeno njegova zaštita. Sadrži veliku količinu ulja, a zahvaljujući strukturi gustih godova i hemijskog sastava vrlo je otporan na gljivice i buđ.

JBA logo
JBA d.o.o.
Milutina Milankovica 104, local br.2, 11000 Beograd
T. +381 11 30 35 685
M. +381 63 348 818
E. info@jba.rs
W. www.jba.rs