Tri stvari na koje treba da obratite pažnju pri izboru spoljnih pločica

Sam izbor spoljašnih pločica u današnje vreme kad imamo veoma veliku mogućnost izbora, predstavlja pravo umeće. Naravno kod samog izbora postoje osnovne stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom odluke o kupovini.

Kod izbora spoljašnjih pločica pored cene, spoljne pločice moraju biti jake, neklizajuće i da imaju čvrstu obradu. Ovo su tri stvari na koje treba da obratite pažnju kada birate spoljne pločice, jer će vaše pločice biti polomljene ako nisu dovoljno čvrste ili će te polomiti noge ako su klizave.

Pročitajte i naš tekst o izboru keramičkih pločica za druge prostore u Vašem domaćinstvu, takođe smo pisali i o izboru pločica za uređenje bašte, balkona, trema i terase.

Čvrstina

Čvrstina, jačina i otpornost se mogu uočiti prema tvrdoći i poroznosti. Za spoljnu upotrebu pločice moraju da buda na skali tvrdoće više od četiri, od mogućih deset, a poroznost mora da bude manja od tri procenta.

 

Neklizanje

Gruba tekstura i nepolirane površine pločica su neklizajuće. Dobra opcija za neklizajuće polčice su mozaik pločice, jer masa koja se koristi za postavljanje pločica pruža dobru podlogu.

Čvrsta obrada

Razmislite o habanju pločica kada birate spoljne pločice. Izaberite neglazirane i tvrdo glazirane jer su one dugotrajnije i otpornije na sve vremenske uslove.

 

Prethodni tekstUlepšajte izgled vaše sobe sa tepihom
Sledeći tekstToplina drvenog nameštaja