Idealno ravan pod – Thomsit samonivelišuća masa

Ukoliko želite najbolje rezultate i najkvalitenija rešenja u realizaciji svojih građevinskih radova, najsigurniji izbor su Thomsit samonivelišuće mase. Portfolio Thomsit proizvoda koji podrazumeva širok dijapazon lepkova, nivelišućih masa, osnovnih premaza i pratećih proizvoda omogućava najpotpuniji tretman podova. Za izradu svih proizvoda korišćene su najnaprednije tehnologije koje nude sve što je potrebno za najbolje rezultate, počevši od supstrata za reparaciju i pripremu do spajanja i učvršćivanja svih materijala koji su potrebni za kvalitetno podopolaganje.

Jedna od najvažnijih karakteristika za pod je da bude ravan. Henkel u svom programu Thomsit samonivelišućih masa ima i materijale namenjene upravo tome – dobijanju potpuno ravnog poda. Njihov naziv samonivelišuće mase govori da veći deo posla obavljaju same. Za razliku od betona, koji pri nanošenju treba  izravnati, samonivelišuća masa se, u najvećoj meri sama izravnava jer je veoma retka, pa se pri postavljanju razliva stvarajući ravnu površinu.  Tokom izlivanja podnih ploča, uvek ostaje manje ili više neravnina koje treba izravnati samonivelišućom masom.

Thomsit samonivelišuća masa se koristi pri izradi novih i renoviranju postojećih podova. Osim na beton, može se naneti i na mnoge druge materijale koji se koriste u postavljanju podova, kao što su teraco, keramičke i kamene pločice, pa čak i stari parket. Preko Thomsit samonivelišuće mase se mogu postaviti praktično sve vrste podnih obloga koje se koriste u stanovima: parket, laminat, tekstilne obloge, guma, keramičke pločice i drugo. Pogodna je i za podove u koje je ugrađeno grejanje. Nije namenjen za upotrebu na otvorenom prostoru, mada, uz odgovarajuću pripremu, može da se primeni i na takvim površinama.

 

Postoji više vrsta Thomsit samonivelišućih masa, tako da se za različite situacije i potrebe može odabrati ona koja najviše odgovara.

Linija Thomsit ima nekoliko samonivelišućih masa. Razlikuju se po najvećoj debljini sloja, brzini učvršćavanja, čvrstoći i drugim osobinama. Na primer, Thomsit DH+ se može naneti u sloju debljine 3 do 30 milimetara, a Thomsit DX i Thomsit DD+ 0,5 do 10 milimetara, dok Thomsit DA služi za izravnavanje podloge od 1 do 10 milimetara.

Tehnički inženjeri za podopolaganje posebno ističu da je za dobar krajnji rezultat važna odgovarajuća priprema osnovne podloge, a spremni su da odgovore i daju stručan savet na sva pitanja korisnika o samonivelišućim masama i drugim proizvodima za podove iz programa Thomsit.

Henkel Srbija d.o.o.