Gumene patosnice – gumeni podovi na otvorenom

Gumene patosnice imaju zaštitnu ulogu,mogu izdržati velike pritiske na udar i time vam zaštiti postojeći pod od oštećenja.Većina ljudi pri pomenu na gumene podove pomisle na podove teretana i garaža. Oni često propuste činjenicu da guma poseduje određene fizičke osobine i kvalitete koji je čine odličnim materijalom za spoljašnju upotrebu.

Ukoliko postavite gumu preko dekinga, pod će biti mnogo bolje zaštićen od fizičkog oštećenja i neće ugrožavati životnu sredinu. Otvorenim prostorima: terasama, dekingu, igralištima i drugim sličnim mestima su potrebni superiorniji nivoi udobnosti i zaštite koju pružaju upravo gumeni podovi.

Gumene patosnice

Spoljašnje okruženje može često da bude grubo i abrazivno. Zato je primarna funkcija gumenih podova da spreče  bilo kakvu fizičku štetu na postojećim površinama. Guma je velika prepreka između teških i senzitivnih površina. Gumene prostirke mogu izdržati velike pritiske na udar  i proširiti vibracije na čitavu svoju površinu.

Generalno, gumene patosnice imaju zaštitnu ulogu. One štite postojeća područja na podovima na kojima su postavljeni.

Prisutnost pouzdanih prostirki na pojedinim mestima može sprečiti skuplju štetu na drvetu, pločicama, laminatu ili čak betonskom podu.

Anti-slip patosnice

Glatki i vlažan pod predstavlja potencijalnu opasnost. Neke površine kao što su pločice i laminat sklone su da postanu veoma klizave kada su vlažne. Nesreće koje se dešavaju kao posledica pogrešnog koraka mogu biti neprijatne, bolne i veoma skupe. Uvek je dobra ideja imati anti-slip patosnice, posebno u područjima sklonim vlažnim uslovima. Veliki deo sigurnosti leži u gumenom materijalu koji se koristi da bi se podovi učinili otpornim na klizanje. Svaka vrsta poda, bilo da je stambeni, komercijalni ili industrijski, mogu imati koristi od prisustva gumenih prostirki.

Prethodni tekst42. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE – Prava odluka u pravom trenutku
Sledeći tekstNeobični i trendi podovi – ili nešto sasvim drugačije