Fokusirajte se na pod – neobični tepisi današnjice

U vremenu kada se dizajn rapidno razvija i kada je potpuno nezaustavljiv, nije lako ispratiti ove promene u objektima i predmetima koje koristimo svakodnevno. Postoji na desetine različitih i potpuno drugačijih ideja u pogledu dizajna, upotrebe materijala i tehnike koja se primenjuje u proizvodnji tepiha. Svi oni jedinstveni su u svakom svom na svoj način.

Inspiracija

Sam začetak svake ideje leži u inspiraciji a ona je svuda oko nas. U onim najbanalnijim stvarima sa kojima se susrećemo svaki dan.

Zelena polja u vašoj sobi
Zelena polja u vašoj sobi

Zelena polja

Za ovaj tip tepiha inspiracija je nađena u poljima farme koja se posmatraju diraktno iz-vazduha. Ovu ideju je realizovao Florian Pucher’s Europe Land Carpet. Kolekcija obuhvata i druge „poglede“ na prelepe pejzaže širom Evrope. Svi tepisi su napravljeni od stopostotne novozečandske vune.

Mesec

„Tamna strana Meseca“, ideja je nastala uoči proslave 40.-ogodišnjice sletanja na Mesec (20. jula 1969.) i kao što se i vidi, stvarno podseća na sam Mesec. Dizajner ovog tepiha je Martin Mostbock.

Mesec na vašem podu
Mesec na vašem podu

Da li vam se ikada desilo da tepih koji ste upravo kupili jednostavno ne želite da uklopite u Vaš prostor?

Sa ovim Imperijalnim tepihom možete zaboraviti sve o svom trenutku razočarenja. Ovaj višegodišnji tepih omogućava Vam da izvršite korekciju finalne veličine kao i forme u željenom prostoru. Zahvaljujući delićima koji se mogu rastaviti i ponovo sastaviti, sami konstruišete izgled svog tepiha i uklapate ga spram prostora.

Tepih od delića
Tepih od delića

Savremeni tepih je izraz tačno određenog životnog stila, ključni je element jednog prostora ili njegova odgovarajuća dopuna. Neizostavni je segment svakog doma.