Ekviter (EquiTerr) – Podovi staja namenjeni plemenitim životinjama – konjima

Ekviter je modularni proizvod specijalno projektovan za konjičku industriju. To je ključ za uspostavljanje ravnoteže sistema za dvorane, i prostora za obuku. Ovaj sistem stvara poroznu osnovu za vaše podove kombinujući snagu kamenog agregata sa stabilizovanim karakteristikama Ekviter sloja. Sistem povećava stabilnost tla i podnu drenažu. Takođe, on je idealno rešenje za poboljšanje blatnjavih i neravnih delova zemljišta oko vrata, duž ograde i pristupačnih područja oko konjskih staja. Jedinstveni dizajn sistema Ekviter podova omogućava maksimalnu upotrebu prostora i uživanje u jahanju kao i obuku tokom cele godine.

Ekviter je najbolji i najlepši proizvod za očuvanje poda staja suvim. Paneli u obliku saća, napravljeni od polietilena visoke gustine, postavljeni su preko podloge od drobljenog kamena, kao što su dekomponovani granit, kamena prašina itd. Saćasti paneli se potom ispunjavaju razbijenim komadima kamena.

Ekviter podovi za staje ne samo da promovišu drenažu već i sprečavaju konje da skrenu sa asfaltiranog puta u zemlju. Takođe, ovi podovi su ogromne štediše. Sprečavaju da se osnovni materijal meša sa podlogom, čime zaustavljaju beskrajan ciklus dovođenja šljunka i peska kamionima kao i eventualno prosipanje šljunka po putu. Sprečavaju podlogu u stajama da apsorbuje urin, već se on sliva dole kroz Ekviter podove i zemlju.

Prednosti

Ovi podovi su napravljeni od trajnog i fleksibilng recikliranog plastičnog polietilena. Sačasta struktura podnih panela pruža odličnu stabilnost i karakterističnu čvrstoću pri pritisku. Otvori za drenažu pružaju vertikalno i horizontalno odvođenje. Primenom Ekviter podova, smanjen je rizik od povreda konja i jahača jer su njegovom instalacijom, uklonjeni svi nestabilni delovi terena. Ovim podnim sistemom omogućeno je korišćenje objekta tokom cele godine. Ekviter je isplativ, jednostavan za instalaciju, i stalna podna površina konjskih staja.