Eko – šik tepisi sa LED osvetljenjem

Holandski dizajn studio osmislio je neverovatan koncept pod nazivom „Poziv na dodir„,a koji prikazuje revolucionaran način osvetljavanja sobe. Osvetljenje je oduvek bilo od suštinskog značaja za dizajn svakog prostora, a sada dizajneri Laurisen i Mantel to znanje proširuju primenom u podovima.

Osmislili su eko – prijateljski tepih koji se sastoji od vune i ugrađenih LED dioda. LED svetlosne ćelije tepiha napravljene su i ugrađene u potpunosti u industrijske, stopostotno vunene trake koje strateški povezaju diode. Spajanjem traka dobija se izgled beskonačnog ponavljanja.

Ćelije dolaze u više od 30 osnovnih boja i dostupne su u svim dimenzijama tako da se lako uklapaju u svaki unutrašnji prostor. Veličina tepiha zavisi od broja vunenih traka koje sadrži. Na prirodnom dnevnom svetlu, LED diode su neprimetne u tepihu, a noću stvaraju suptilan efekat sjaja. Sama struktura tepiha pruža svetlosnu fleksibilnost linearno, u pravcu pružanja tepiha, ili suprotno, u pravcu većeg efekta svtlucavosti. Trake od industrijske vune mogu biti sečene ravno, ili izgledati kao pokidane kako bi razigrali dosadnu geometrijsku formu. Svetlost LED dioda filtrirana od strane vune pravi lepu i toplu atmosferu u sobi. Boje LED sijalica mogu biti bele, plave i crvene.

Tepisi sa LED osvetljenjem imaju prednost nad drugim tepisima – ukoliko postane ishaban, jednostavno se zamenjuje deo koji je dotrajao bez odbacivanja čitavog tepiha. Vuneni tekstil manje i ređe bledi i menja boju od ostalih tekstila, tako da će zamenjena traka lako biti uklopljena u originalni tepih.

Ovakav tepih može imati važnu funkciju u avionu, na primer: možete imati jedan koji usmerava putnike kada se mogu kretati po kabini bezbedno, a drugi za vanredne situacije.

Kombinacijom materijala, dobijen je prirodan proizvod koji je nezapaljiv, zvučno izolovan, vodootporan i koji diše. Holandski, Lama koncept osvetljava put ka dizajnu, jedinstvenim kao i priroda. Banka pametno integrisanih dioda bademastog oblika ugrađenih u toplo i meko okruženje predstavlja spoj modernog i klasičnog. Daje potpuno novi način doživljaja noćnog osvetljenja.

Prethodni tekstElektrično podno grejanje
Sledeći tekstPakovanje budućnosti – podovi od plute