EGGER – Građevinski proizvodi koji doprinose zaštiti klime i zdravom životu

EGGER je sinonim za odgovoran odnos prema drvetu kao sirovini. Deluju održivo, čuvaju resurse i štite klimu doprinoseći tako održivom razvoju.

Njihov doprinos ciljevima održivog razvoja

Doprinos bioekonomiji

Jedan od njihovih pokazatelja održivosti je doprinos bioekonomiji. On pokazuje koliki je udeo obnovljivih sirovina upotrebljeno u proizvodnji određenog proizvoda. U proizvodnji EGGER građevinskih proizvoda se, u proseku, koristi 94% obnovljivih resursa.

Vezivanje ugljenika u proizvodima na bazi drveta

Njihovi građevinski proizvodi na bazi drveta vezuju više CO nego što nastaje u toku njihove proizvodnje. Ovaj pozitivan doprinos je u bilansu stanja prikazan kao vrednost manja od nule. Skladištenje CO je važan doprinos u zaštiti klime. Da bi istakli važnost ovog pitanja, postavili su sebi UN-ov cilj održivog razvoja SDG 13 kao prioritet.

Zelena gradnja i zdravo stanovanje s EGGER građevinskim proizvodima

Kako bi se pojednostavila sertifkacija zelene gradnje, izdali su prateće dokumente za njihove građevinske proizvode. Dokumenti sadrže verifikovane informacije nezavisnog eksternog tela da proizvodi ispunjavaju zahteve vodećih sistema sertifkacije zelene gradnje DGNB, BNB, LEED i BREEAM.

EGGER OSB ploča
foto: EGGER OSB ploča

EGGER OSB 3 je njihova višenamenska ploča za mnoštvo primena. Prema standardu EN 300 ploču OSB 3 odlikuje dobra mehanička čvrstoća, krutost i dugotrajnost, čak i u privremeno vlažnim uslovima.

Glavne prednosti ploče EGGER OSB

  • Izuzetna postojanost dimenzija, precizno uklapanje i bogata ponuda različitih formata nude brojne mogućnosti korišćenja: u građevinskim konstrukcijama, u uređenju enterijera, izradi sajamskih konstrukcija i uređenju
    prodajnih prostora.
    • U deklaraciji o performansama OSB 3 ploča ima zagarantovanu sirovu gustinu od najmanje 600 kg/m³. Zato se može koristiti u brojnim standardizovanim konstrukcijama za zaštitu od požara bez potrebe za dodatnim proverama.
  • Zahvaljujući zatvorenoj, ravnoj i čvrstoj površini i malom bubrenju po debljini pod uticajem vlage, naše OSB 3 ploče su pogodne za izradu oplate za betoniranje.
  • Prema odgovarajućim sertifikatima koji potvrđuju da proizvod ne sadrži štetne organizme (standard ISPM 15) i u pogledu sigurnosti hrane, OSB 3 ploče su pogodne za transportnu ambalažu u globalnom kretanju robe.

EGGER logo

Kontakt:
T. +381 62 283 842
info-rs@egger.com
slobodan.stojic@egger.com
www.egger.com