Drenaža na vrhu: Hibridna višespratnica One Forty West impresionira sa DACHFIX STEEL-om

Cela fasada objekta One Forty West u Frankfurtu na Majni opremljena je HAURATON-ovim rešenjem za drenažu DACHFIX STEEL. Ritmično strukturiranu spoljašnjost hibridne avangardne višespratnice od 140 metara odlikuje jasnoća i harmonija. Uprkos mnogim drugim projektima stambenih kula u gradu, luksuzni One Forty West posebno je tražen. Projekat ima veliku popularnost zbog višestrukih sadržaja u višespratnici. Sadrži hotel sa restoranima i sky barom, kao i 187 privatnih stanova i penthausa sa spektakularnim panoramskim pogledom. I ne samo to, već nudi i razne usluge recepcionara. One Forty West uzbudljiv je novi dodatak frankfurtskoj panorami.

DACHFIX STEEL podvlači elegantan jezik dizajna

Višespartnica sa brojnim prozorima, balkonima, terasama i panoramskim salonima impresionira spoljni svet svojim sofisticiranim dizajnom fasade. Njenu funkciju i dizajn podržava HAURATON-ov drenažni kanal DACHFIX STEEL sa longitudinalnom rešetkom. Kanal je uglavnom napravljen od elegantnog nerđajućeg čelika i prolazi oko svih otvora zgrade.

fasada
Foto: Hauraton / Cela fasada objekta One Forty West u Frankfurtu na Majni opremljena je HAURATON-ovim rešenjem za drenažu DACHFIX STEEL

Drenažni sistem DACHFIX STEEL je pobedio u procesu odabira, jer je odgovarao vizuelnim i tehničkim zahtevima koje su zahtevali projektanti. Ujednačeni dizajn bio je obavezan za celu zgradu. Kanali su trebali imati malu ukupnu visinu zbog složenosti građevinske infrastrukture. Dalje, bilo koja voda koja se akumulira može se sigurno sakupljati i odvoditi. Kanali DACHFIX STEEL, koji su visoki samo 45 mm i široki 205 mm, osigurali su da se ovo pouzdano postigne.

Visoko gore: drenaža na 41 spratu

Ukupna količina od 1.750 metara DACHFIX STEEL-a 205 od nerđajućeg čelika i 750 metara istog tipa kanala od pocinkovanog materijala potrebnog za One Forty West trebala je biti isporučena ali ne sve u jednoj isporuci. Delimične isporuke su uvek morale da stignu u tačnim količinama, istovremeno za ugradnju na odgovarajući sprat.

Foto: Hauraton / Drenažni sistem DACHFIX STEEL

Na lokaciji u centru grada nije bilo privremenih skladišnih prostora. Pored toga, liftom je trebalo dolaziti tačno do mesta ugradnje. Zbog toga je lift do vrha uvek bio u stalnoj upotrebi. Međutim, HAURATON se oslanjao na bogato iskustvo i organizovao delimične isporuke za svaki datum kad je predviđena ugradnja.

HAURATON je doneo ne samo pravi proizvod, već i logističku ekspertizu za složenu fazu ugradnje, od 2019. do proleća 2020.

HAURATON i DACHFIX STEEL su bili ubedljivi jer:

  • funkcija i izgled tačno se podudaraju sa projektom
  • kanali su bili dostupni brzo i u odgovarajućoj količini
  • tečne isporuke su bile zagarantovane
  • rešenje je zbog toga bilo isplativo za projektante

hauraton logo

HAURATON GmbH & Co. KG
Werkstraβe 13 – 76437 Rastatt – Germany
boris.kovac@hauraton.com
www.hauraton.rs

Prethodni tekstKako se instalira električno podno grejanje?
Sledeći tekstHala Istočno Sarajevo – Najznačajniji kapitalni projekat u opštini Novo Istočno Sarajevo