DOMOTEX je spreman za restart

Od 13. do 16. januara 2022. u Hanoveru

DOMOTEX, vodeći sajam tepiha i podnih oblog, je spreman za ponovni start u 2022. Prvi događaj industrije podnih obloga od početka pandemije biće održan u južnom delu izložbenog prostora u Hanoveru od 13. do 16. januara 2022. godine, sa mogućim virtuelnim učešćem.

DOMOTEX 2022 će globalnoj DOMOTEX zajednici dati prvu priliku da se ponovo okupi i istraži najnovije proizvode i trendove od početka pandemije pre skoro dve godine. Da bi ovo bilo moguće, događaj koji se održava u halama 11, 12 i 13, je regulisan propisima o „3G“ („3G“ podrazumeva dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili o preležanom kovidu, kao i odgovarajućim konceptom higijene i zaštite od infekcija) i stroge zdravstvene i higijenske mere koje se primenjuju na celom sajmu.

„COVER NEW GROUND“ je najavljen kao glavna tema sajma. Tema je izabrana kao način da se sva pažnja posveti temama od velike trenutne i buduće društvene važnosti, naime prirodnom i održivom okruženju za rad i život. Kao takav, „COVER NEW GROUND“ takođe predstavlja novi pogled na podove i podne obloge kao pravi temelj dizajna enterijera. Nove aplikacije, trendovi i inovacije čekaju da budu otkriveni na DOMOTEX 2022.

Mnogi naši izlagači i partneri zainteresovani su za ponovno okupljanje kako bi se stvari vratile u viši nivo. Drugi se i dalje suočavaju s izazovima i rizicima vezanim za pandemiju za koje smatraju da ih ograničavaju kada je u pitanju učešće uživo“, objasnila je Sonia Wedell-Castellano, globalni direktor DOMOTEX-a, dodajući: „Uprkos tome, odlučili smo se za zauzimanje samouverenog pristupa koji je usmeren prema budućnosti održavanjem DOMOTEX-a 2022. godine. Više od polovine izlagača je opredeljeno da učestvuje na predstojećem događaju. Zato se svi udružujemo sa zajedničkim ciljem ponovnog pokretanja događaja u januaru 2022.

U halama 11 i 12 biće predstavljene dve kategorije –„Ručno izrađeni tepisi i prostirke“ i „Mašinski tkani tepisi“. Svi do sada promovisani specijalni formati biće rasporođeni prema planu, u halama 11 , 12 ili 13. Hala 13, kao i do sada, najviše je rezervisana za parketare i druge podopolagače koji mogu da vide novitete u tehnologijama ugradnje i primene.

I za izlagače i za njihove goste iz celog sveta, novi hibridni koncept sajmova za DOMOTEX otvara široku lepezu novih digitalnih usluga i mogućnosti virtuelnog učešća. Svi oni koji ne budu mogli lično da dođu na sajam, mogu virtuelno da učestvuju.

Higijena i mere prevencije zaraze

Za svaki aspekt DOMOTEX-a postoje mere koje obezbeđuju zdravlje i dobrobit svih učesnika i posetioca. Ulazak na DOMOTEX moguć je uz priložen dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili o preležanom kovidu.

Mere koje su na snazi se u Nemačkoj nazivaju „3G“, što znači „geimpft, genesen, getestet“ (vakcinisan, oporavljen ili testiran). Sve osobe će morati da dostave svoje podatke u svrhu praćenja kontakata, da u svakom trenutku poštuju distancu od 1,5 metar od drugih. Kako bi se olakšalo poštovanje propisa o distanciranju, biće obezbeđeno dovoljno prostora u svim ulaznim prostorima, izložbenim halama i salama za konferencije i sastanke. Dozatori za dezinfekciju ruku biće strateški postavljeni na celom terenu. Sve osobe će morati da nose medicinske maske za lice (FFP2 ili OP) dok su u zatvorenom prostoru. Svi ulazi, izložbene dvorane i konferencijske sale neprestano će se ventilirati korišćenjem najsavremenije tehnologije. Deutsche Messe organizuje događaj u bliskoj saradnji sa nadležnim zdravstvenim vlastima. Medicinski radnici će biti na licu mesta non-stop.

http://www.domotex.de

DOMOTEX 2022
13-16 januar
Hannover Exhibition Center, Hanover, Nemačka
www.domotex.de

 

Prethodni tekstUspešno završena naučno stručna konferencija „Sfera 2021: Tehnologija betona” u Sarajevu
Sledeći tekstKvalitetna zaštita drvenih površina – Poliuretanski lak za parket