ARHIBET: 2017. obeležila saradnja na Koridoru 10!

Još jedna godina je završena, kako kalendarska, tako i građevinska. Ono što je zaključak privredne komore Srbije je da je ova godina, godina poboljšanja, posebno u oblastima inspekcijskog nadzora i izdavanja građevinskih dozvola. Ove rezultate pokazala je godišnja anketa 1.000 preduzeća USAID-ovog projekta za bolje uslove poslovanja (USAID BEP). U pripremi su i novi zakon o upisima u katastar, koji je jednako važan za unapređenje uslova poslovanja u Srbiji kao i e-dozvole.

A šta o ovoj građevinskoj godini kažu vodeće kompanije u Srbiji i na koji način su oni poslovali, kakvi su im planovi i koji su projekti na koje su ponosni, čitaćete tekom decembra i januara na našim portalima.

Kako je kompanija “Arhibet” završila 2017. i koliko je ona doprinela unapređenju njihovog poslovanja, za naš portal odgovorio je Marko Mitić, vlasnik ove uspešne kompanije.

Arhibet behaton - Linea
Foto: Arhibet d.o.o., Linea

1. Kako komentarišete zaključak privredne komore Srbije o dobroj građevinskoj godini? U kom smislu je vaša kompanija osetila ove promene?

To je dobra vest za sve nas iz građevinskog sektora, naravno treba nastaviti sa donošenjem modernijih zakona i konstantno unapređivati poslovnu klimu u Srbiji.

2. Na koji projekat ste ponosni i smatrate ga najvećim uspehom u 2017.

Iskreno, dosta toga smo uradili ove godine. Od modernizacije proizvodnih linija do promocije proizvoda i usluga na sajmovima. Ipak, najvećim uspehom u 2017. smatram to što smo uspešno sarađivali sa firmama koje grade na Koridoru 10. Uspeli smo da odgovorimo veoma visokim zahtevima kvaliteta i dinamike i tako svrstamo sebe u pouzdane dobavljače betonskih proizvoda za potrebe izgradnje ove strateški bitne saobraćajnice.

3. Koji promenu ste vi uveli u vašu kompaniju ove godine i po čemu se ona razlikuje od prošle?

Trenutno smo u završnoj fazi uvođenja IMSa (Integrisani menadžment sistem) i to smatramo veoma bitnom činjenicom za naš dalji razvoj i napredak u poslovanju.

4. Kako izgleda jedan običan radni dan u vašoj kompaniji?

Moj radni dan počinje obilaskom svih proizvodnih pogona i prikupljanjem informacija od zaposlenih da li sve teče po planu ili imamo nekih problema. Proizvodnja betonskih proizvoda je puna izazova i trudim se da što više vremena provedem u proizvodnim pogonima. To mi daje energiju i motivaciju za ostale aktivnosti. Potom kancelarijske obaveze čitanje i odgovaranje na mailove, sastanci, planiranje daljih aktivnosti itd.

Svaki dan je drugačiji, uvek vas čeka neko iznenađenje bilo pozitivno ili negativno i u tome je draž privatnog biznisa!

Arhibet doo, Behaton za popločavanje trgova i trotoara
Foto: Arhibet d.o.o.

5. Šta ćete reći zaposlenima kada budete sumirali rezultate iz 2017.?

Zahvaliću se svima na trudu i želji da se zajednički postignu zacrtani ciljevi naše kompanije. Ja prihvatam ideju da kompaniju čine ljudi i trudim se da im prenesem entuzijazam i želju za uspehom.

7. Šta je glavna motivacija ili moto kojim se rukovodite u poslu?

Moja glavna motivacija je želja da se stvori nešto novo, nešto drugačije i nešto po čemu će vas pamtiti!

8. Poruka vašim klijentima i budućim klijentima za kraj godine?

Ne samo klijentima već svim ljudima želim puno zdravlja i sreće u predstojećim godinama. I apelujem na sve da šire dobrotu i poštenje, mi moramo da budemo dobar primer generacijama koje dolaze.

www.arhibet.rs

ARHIBET d.o.o.
Knjaževačka bb, Donja Vrežina, 18000 Niš
T. +381 18 570 901
F. +381 18 570 906
M. +381 63 467 865
info@arhibet.rs
www.arhibet.rs

Prethodni tekstČasopis „Podovi“ business partner kompanije „Zorka Keramika“
Sledeći tekst3D podovi-svakog dana sve više u upotrebi
Arhibet - proizvodnja, projektovanje i ugradnja betonske galanterije - behaton ploče, ivičnjaci, kanalete i rigole. Proizvodi se rade u tehnologiji vibro-presovani i vibro-liveni beton. Svi proizvodi spadaju u ekološki prihvatljive proizvode neškodljive po okolinu.