Alpod Flooring : Čudesni parketi iz celog sveta

Iskonska ljudska potreba da se životni prostor oplemeni drvetom ne kopni, uprkos drastičnom smanjenu površina prekrivenih šumom na planeti. Da bi utrošak drveta bio što ekonomičniji i u sferi drvenih podnih obloga, pribeglo se kombinovanju tvrdih vrsta drveta – listopadnih, sa mekšim – četinarskim.

Ovo rešenje ima  nesumnjive ekološke prednosti, jer je period obnavljanja listopadnih stabala od 70 do 100 godina, dok je kod četinara taj period znatno kraći i prihvatljiviji (od 20 do 30 godina). Tako su nastali višeslojni parketi u kojima stručnjaci vide budućnost podnih obloga od drveta, jer je na svetskom tržištu kvalitetnog drveta sve manje, pa se predviđa da će masivni parketi uskoro otići u istoriju ili će zbog previsoke cene biti dostupni veoma malom broju ljudi.

Na srpskom tržištu u domenu podnih obloga sve značajnije mesto zauzima preduzeće Alpod Flooring doo iz Novog Sada, specijalizovano za distribuciju i prodaju podnih obloga od drveta,  pre svega gotovih parketa. Alpodov prodajni program obuhvata masivne, višeslojne, troslojne i dvoslojne parkete, obloge od drveta namenje za spoljnu upotrebu (tzv. decking), gotove podove od lakirane plute, kaučuka i  vinila, te linoleum i laminate, uz sav prateći materijal koji je neophodan da se pod ugradi.

Od skora u ponudi su i drveni sportski podovi, a pored njih i termički obrađeno drvo za fasade. Proizvodi koje Alpod Flooring doo nudi visokim kvalitetom i velikim izborom dezena zadovoljavaju i najprobirljivije ukuse. Primereni su za sve vrste stambenih i poslovnih prostora.

Ono u čemu je Alpod Flooring doo pionir na našem tržištu jeste distribucija dvoslojnih parketa. To su drvene podne obloge idealne za polaganje na podove sa toplovodnim podnim grejanjem koje su u zemljama zapadne Evrope uveliko građevinski standard. Pored dvoslojnih parketa, novina su i rustični podovi velikih formata kojima je završna obrada uljenje umesto lakiranja, koja omogućava drvetu da diše i ističe njegove prirodne karakteristike. Proizvodi koje Alpod Flooring doo nudi srpskom tržištu visokim kvalitetom i velikim izborom dezena zadovoljavaju i najprobirljivije ukuse.

Alpod Flooring doo sarađuje sa brojnim renomiranim proizvođačima parketa iz celog sveta kao što su Admonter, Fetim, Garbelotto, Barlinek, Pamino, Landmax, Pansilva Sun, Požgaj, LI&CO, Balterio, Egger, Kronoflooring itd. To praktično znači da se u Alpodovoj ponudi nalaze podovi sa svih kontinenata i da pored evropskih vrsta poput hrasta, bukve, jasena, javora, trešnje, breze, oraha, bagrema, graba, ariša, jele, bresta… možete naći i egzotične vrste kao što su crni siris, iroko, kambala, sakura, teak, wenge, kempas, tali, badi, mahagoni, jatoba, tiger wood, padouk, cabreuva, pagoda, azijski javor, američka trešnja, merbau, kanadski javor, američki orah, afrički orah, bambus…

Pored širokog spektra boja i vrsta drveta, izuzetan i prepoznatljiv izgled podova postiže termičkom obradom, dimljenjem, ručnim četkanjem, brušenjem, ručnim hoblanjem, beljenjem, crnim ili belim pranjem, UV lakiranjem ili uljenjem.

U Parkett Centru, najvećem u Srbiji, može se pogledati šest stotina vrsta podova koje Alpod Flooring doo nudi svojim klijentima. Dragocenu pomoć u odabiru pruža odabrano stručno osoblje koje prati savremene trendove i prilagođava se potrebama i željama klijenata.

U planu je i izgradnja velikog distributivnog centra sa proširenim izložbenim prostorom koji će imati za cilj da Alpod Flooring doo dovede do liderske pozicije na tržištu gotovih podova.

Parkett Centar Novi Sad
Futoški put 51, 21000 Novi Sad
T. +381 21 47 90 612, F. +381 21 47 80 317
T. +381 21 47 80 316, F. +381 21 47 90 612

Parkett Centar Beograd
Jurija Gagarina 36d, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 2281 406, T. +381 11 2281 407
T. +381 11 2281 408, F. +381 11 2281 409

info@floor-experts.rs
www.floor-experts.rs

Prethodni tekstAquafin: Industrijski podovi
Sledeći tekstO tome se priča: Šta je HACCP standard?