45. Međunarodni Sajam građevinarstva počinje u sredu 17. aprila

45. MEĐUNARODNI SAJAM GRAĐEVINARSTVA SEEBBE
pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije

Od 17. do 20. aprila 2019. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, 4 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma

Vodeći sajamski događaj u građevinskoj industriji u regionu jugoistočne Evrope
Preko 600 izlagača iz 27 zemalja
Ponosni prijatelj manifestacije: Roloplast Mošić

Moto: “Budućnost gradimo sada”

Građevinarstvo i arhitektura jedne su od najstarijih i najznačajnijih grana ljudske delatnosti, koje su se razvijale uporedo sa razvojem civilizacije, tehnike i tehnologije. Pokazatelj su istorijskog trenutka koji sagledavamo, te predstavljaju najočiglednije ostatke ljudske prošlosti, ali budućnost donosi novi i večiti izazov za usavršavanjem i pomeranjem granica.

Građevinska industrija Srbije ide u korak sa aktuelnim trenutkom i savremenim svetskim tokovima i jedan je od glavnih pokretača privrede.

Vodeća smotra najvećih profesionalnih dostignuća svih učesnika građevinske industrije

U šest hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma nastupiće preko 600 izlagača iz 27 zemalja, odnosno svi eminentni domaći i strani građevinski proizvođači, distributeri i trgovci opremom i materijalima, akteri građevinske industrije i predstaviti svoju produkciju kroz sve segmente građevinske delatnosti: istraživanje i projektovanje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju, građevinske mašine, uređaje, materijale i alate, informacione tehnologije, najsavremenije sisteme gradnje, opremanje objekata i enterijera.

45. Međunarodni Sajam građevinarstva
45. Međunarodni Sajam građevinarstva

Više od četiri decenije dugo poslovno iskustvo afirmisalo je manifestaciju u svim oblastima građevinske delatnosti i utvrdilo jak međunarodni karakter i liderski status Međunarodnog sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu.

Ugled i obim koji ima, manifestaciju čine jednim od poslovnih zaštitnih znakova Beograda i Srbije, što potvrđuje veliki broj inostranih učesnika i posetilaca.

Pored značajnog broja učesnika, Sajam građevinarstva svake godine poseti i veliki broj ljudi iz zemlje i inostranstva, a događaj privlači veliku pažnju medija, stručne ali i najšire javnosti.

“Nekretnine i investicije” i “Arhitektura i urbanizam”

Posebno značajan segment su dve, od prošle godine prisutne, robne grupe: “Nekretnine i investicije” i “Arhitektura i urbanizam”. Očekuje se dolazak kompanija koje posluju u oblasti građevinarstva, agencija za nekretnine i arhitektonskih biroa. Na sajmu će biti predstavljeni investicioni projekti koji su šansa za domaće i regionalne građevinare. Pored uobičajenog učešća najznačajnijih predstavnika industrije građevinskih mašina i alata, očekuje se promocija značajnog broja proizvođača skela, kao i proizvođača opeke.

11. Međunarodni sajam kamena STONEEXPO SERBIA

U okviru Sajma građevinarstva u hali 2 nivo A održaće se i najveći međunarodni sajam u oblasti prirodnog kamena i prateće industrije. Mesto susreta profesionalaca u industriji kamena iz Srbije, zemalja regiona i sveta.

Među stalnim izlagačima su vodeće domaće i međunarodne kompanije koje se bave istraživanjem, eksploatacijom i preradom kamena, proizvodnjom mašina, alata i opreme za eksploataciju, preradu, zaštitu i restauraciju kamena.

Konferencija “NAUČI DA USPEŠ” na Sajmu građevinarstva

U organizaciji Klastera nekretnine iz Beograda održaće se niz zanimljivih predavanja.
Na stručnom savetovanju učestvovaće i govoriti predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Uprave za sprečavanje pranja novca, kao i mnogi stručnjaci iz oblasti prometa i zakupa nepokretnosti, procena nepokretnosti, upravljanja zgradama, finansija i bankarstva – iz naše zemlje i inostranstva.

Učesnici će imati prilike da prate predavanja i radionice o primeni različitih propisa od strane posrednika u prometu ili zakupu nepokretnosti, a predavanja će biti posvećena i predstavljanju primena novih tehnologija i veština neophodnih posrednicima za postizanje što boljih poslovnih i profesionalnih rezultata.

U okviru sajma STONE EXPO u hali 2 nivo A biće organizovana međunarodna konferencija „Istraživanje, eksploatacija i primena kamena u arhitekturi, umetnosti i građevinarstvu“.

Na štandu Kamena Srbije održaće se i umetnička kamena kolonija „Primena kamena u izradi skulptura i mozaika“. Kolonija je organizovana tako da će posetioci imati priliku da se, u direktnom kontaktu sa umetnicima, učesnicima kolonije, upoznaju sa tehnikama ručne obrade kamena tokom izrade skulptura i mozaika.

45. Međunarodni Sajam građevinarstva
45. Međunarodni Sajam građevinarstva

Nacionalno udruženje „Srpske kuće“ nastavlja tradiciju predstavljanja narodnog graditeljstva na Sajmu građevinarstva. U okviru stručnog pratećeg programa održaće se predavanja i prezentacije. Ove godine u fokusu tema biće srpska graditeljska tradicija, kao i podsticaj za inovacije u toj oblasti.

Ponosni prijatelj manifestacije: Roloplast Mošić

Medijski partneri manifestacije

Časopisi i portali: Podovi, Prozori&vrata, Al&PVC, Drvo tehnika, časopis Industrija, Color Press Group, Gradnja, Portal građevinske industrije – građevinarstvo.rs, Energetski portal Srbije, GRENEF, MASCUS, magazin KROV.RS, časopis m – Kvadrat, EKO KUĆA, Gradnja.rs – portal građevinarstva i arhitekture, PRO Gradnja

Svečano otvaranje manifestacije

je u sredu 17.04.2017. u hali 1 sa početkom u 10h.

Radno vreme manifestacije:
od srede, 17. aprila do subote 19. aprila 2019. godine od 10 do 19 časova.
u subotu, 2. aprila 2019. godine od 10 do 17 časova.
Ulaznice: cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 250 dinara.
Ulaznice za đake i studente: 150 dinara uz đačku knjižicu i indeks.
Poslovna propusnica (koja podrazumeva paket pogodnosti za poslovne posetioce, važi za sve dane sajma i obezbeđuje pristup i korišćenje usluga Business lounge-a tj. toplo i hladno osveženje, wi-fi, korišćenje računara i štampača…) može se nabaviti po ceni od 2000 dinara.
Parking: 150 dinara po satu.

SEEBBE Beogradski sajam

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 899
T. +381 11 2655 248
E. seebbe@sajam.rs
W. www.sajamgradjevine.rs