Zašto odabrati Tarkett parket?

Tarkett parket izdvaja kvalitet i dizajn, a proizvodnja od najkvalitetnijih drvnih vrsta uz površinsku zaštitu, gde veliku ulogu igra upravo Proteco lak, čini ga izuzetno trajnim i otpornim na habanja i oštećenja. Sa 135 godina tradicije i iskustva Tarkett predstavlja jednog od lidera u industriji drvenih podova.

Parket čine daske iz 3 sloja drveta spojena pod uglom od 90ᴼ. Ovakva unakrsna konstrukcija parketne daske povećava stabilnost, jer umanjuje prirodni rad drveta do 70% i smanjuje rasušivanje parketa.

Dizajn i formati Tarkett parketa

U ponudi Tarkett kolekcija parketa možete pronaći bogat izbor jedinstvenih dezena koji parketu daju posebnu dizajn notu, a opet naglašavaju prirodnu strukturu drveta. Zahvaljujući usklađenim formatima dasaka parketa u različitim kolekcijama, mogućnosti kombinovanja su gotovo neograničene. Parketne daske velikih formata su posebno interesantne, jer osavremenjuju prostor ističući lepotu drveta.

tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett parket u enterijeru

Ovaj parket će vam omogućiti da transformišete prostor i da iz enterijera izvučete maksimum.

parket
Foto: Tarkett / Tarkett kolekcija parketa

Osim što postoji u različitim dezenima i bojama, Tarkett parket postoji i u različitim formatima.

tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett parket postoji u različitim dezenima i bojama

Posebno se izdvaja parket velikog formata, daske dužine preko 2 metra, koji prostoru daje notu luksuza.

parket velikog formata
Foto: Tarkett / Tarkett parket velikog formata

Među kolekcijama Tarkett parketa pogledajte mnoštvo različitih dezena, boja i formata, i pronađite onaj koji Vama najviše odgovara. Pročitajte više o Tarkett referencama i pogledajte fotografije Tarkett parketa u realnim prostorima.

Tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett parket velikog formata

Kako se ugrađuje Tarkett parket?

Ugrađuje se na dva načina:

  • lepljenjem i
  • plivajućom ugradnjom (bez lepljenja)

Uklapanjem dasaka T lock sistemom postiže se čvrst i gotovo nevidljiv spoj. Može se ugraditi za samo 1 dan, i nakon ugradnje odmah koristiti jer je fabrički već lakiran.

tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett parket je fabrički lakiran

Da li je parket pogodan za podno grejanje?

Za raliku od solid parketa, Tarkett parket je pogodan za podno grejanje. Zbog svoje velike osetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora se ne preporučuje uz podno grejanje. Međutim hrastov Tarkett parket se može ugraditi preko podnog grejanja, s tim da temperatura na površini parketa ne sme prelaziti 25°C i podno grejanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja.

Lajsne za parket

Kada ugrađujete parket, parket lajsne čine neizostavan element u enterijeru. Iako predstavljaju mali detalj, uputpunjuju prostor i čine veoma veliku razliku u finalnom izgledu enterijera.

tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett parket je veoma trajan i dolazi u garanciji do čak 30 godina

Pogledajte Tarkett asortiman lajsni i pronađite onu koja se savršeno uklapa u Vaš enterijer, bilo da je to bela lajsna visokog profila ili možda lajsna koja 100% odgovara dezenu parketa.

Garancija parketa

Tarkett parket je veoma trajan i dolazi uz garanciju do čak 30 godina.

Zaštita okoline

Od 1m2 tvrdog drveta dobije se 30m2 klasičnog parketa, a 150m2 višeslojnog parketa.

Tarkett parket je visoko resursno štedljiv proizvod koji čuva prirodno okruženje.

PARKET: SERTIFIKAT CRADLE TO CRADLE® SILVER

Tarkett poseduje Cradle to Cradle® Silver sertifikat za asortiman višeslojnog parketa. Prvi je proizvođač drvenih podova u Evropi sa sertifikatom Cradle To Cradle® za svoje proizvode.

Sertifikat Cradle to Cradle vrednuje kriterijume kao što su sadržaj, ponovna upotreba materijala i ekološki odgovorna proizvodnja u oblastima kao što su proizvodnja energije i upravljanje vodom. U pogledu kriterijuma energije i vode, učinak Tarketta ocenjuje se na zlatnom nivou.

tarkett parket
Foto: Tarkett / Tarkett poseduje Cradle to Cradle® Silver sertifikat za asortiman višeslojnog parketa

Tarkett SEE
Industrijska zona 8, 21400 Bačka Palanka
T. +381 21 7557 649
F. +381 21 750 133
E.tarkettsee@tarkett.com
W. www.tarkett.rs