Zašto ne proširiti svoje vidike vizuelnim zadovoljstvom kao što je deking osvetlljenje?

Možete misliti o svojm dekingu kao jednostavnoj platformi – mestu gde možete istražiti svoje kraljevstvo ili spremiti roštilj. Međutim, tehnologija dekinga i maštoviti dezeni su stvaraju fenomenalno utočišta na otvorenom koje nadograđuje vaš životni prostor udobnošću i stilom.

Ako ste u potrazi  za proširenjem vidika i vizuelnog zadovoljstva, pored zalaska sunca, postoji još po neka opcija koja uzrokuje isti efekat. Postoji mnogo načina na koje možete osvetleti vaš deking prostor, učiniti ga jednako prijatnim i  opuštajućim kako preko dana, tako i tokom noći.

Jedna od ključnih činjenia deking osvetljenja je suptilnost. Svakako ne želite prejake svetlo, nallik reflektorima, koji će preplaveti  noćno iskustvo u prirodi, a takođe, ne želite ni prigovore suseda okolnih dvorišta zbog osvetljavanja njihovih prozora. Treba se uvek fokusirati na kvalitet i trajnost vašeg deking osvetljenja.

Podovi nalik zvezdanom nebu

Optičko osvetljenje koristi samo jedan izvor svetlosti, obično je Led osvetljenje jačine 5-15 vati smeštenih u maloj kutiji sa rashladnim ventilatorom zaklonjenim od ostalih elemenata. Svetlost putuje duž tankih, fleksibilnih kablova do krajnje tačke – malih emitera koji su smešteni u rupe izbušene u dekingu. Kablovi i svetiljke su bezbedni  u bilo kojim vremenskim uslovima Jer nema struje ni toplote.

Deking nalik zvezdanom nebu
Slika 2 – Deking nalik zvezdanom nebu

Osvetljenje puta

Deking osvetljenje produžava vaš boravak i vreme zabave na njemu, dodajući sigurnost. Raspored svetiljki i nizak napon od 12 volti struje je mnogo sigurnija opcija nego obična struja, koja se koristi u domaćinstvu od  120 volti.

Raspored svetiljki na deking terasama
Slika 3 – Raspored svetiljki na deking terasama

Pokretno osvetljenje

Podne lampe napravljene za spoljašnju upotrebu će upotpunosti obasjati čitavu deking “terasu” uz pomoć 250 vati halogenih sijalica.

Izraz vašeg raspoloženja

Izrazite svoje raspoloženje RGB (crvenom, zelenom i plavom) bojama, sa LED osvetljenjem. Korišćenjem kompjuterizovanog upravljača, možete mešati RGB za proizvodnju bilo koje druge boje duginog spectra boja. Ove boje su vodootporne.

Deking osvetljenje kao izraz vašeg raspoloženja
Slika 4 – Deking osvetljenje kao izraz vašeg raspoloženja

Prozirna rasveta

Kaljeno sigurnosno staklo se koristi za dekinge već godinama, međutim, ovi stakleni paneli idu korak dalje. LED svetla u gornjim i donjim postoljima osvetljavaju staklene površine i bacaju nežno ambijentalno svetlo stvarajući jedinstven, dekorativni dodir.

Prozirna deking rasveta
Slika 5 – Prozirna deking rasveta