Zašto danas odabrati laminat?

U početku, njega su smatrali prelaznim rešenjem. I zapravo je i nastao sa tim ciljem. Iako se pojavljuje još početkom XX veka, tek krajem sedamdesetih godina prošlog veka postaje sve popularniji. Elem, dotadašnji drveni podovi koji su uvek bili omiljeni među ljudima zbog svoje visoke cene i stalnog održavanja, zahtevali su stvaranje podne obloge koja će nadomestiti ove teškoće drveta, a opet zadovoljiti korisnike koji su drvo, naprosto obožavali. Njegovo ime je laminat, podna obloga prošlih, sadašnjih, ali i budućih vremena.

Laminati ili laminatni podovi
Laminati ili laminatni podovi

Svaka podna obloga nosi neku svoju čar i ukoliko ste vi u skladu sa tom čari, izbor je neminovan. Današnji laminat poseduje višestruke čari. Pa da vidimo o čemu se radi.

1. EFIKASAN

Izborom odgovarajućeg modela i profesionalnom ugradnjom, dobijate dugogodišnju podnu oblogu koja će ispuniti svako vaše očekivanje i to istim intezitetom i kvalitetom, kao i prvog dana. Za početak, dosta. Zar ne?

2. EKONOMIČAN

Podna obloga koja ima više nego odličan odnos cene i kvaliteta. Naime, moderni laminat ispunjava sve neophodne uslove za zdrav, kvalitetan i dugoročan život i to po nižoj ceni u odnosu na neke druge podne obloge. I lepo i korisno. Dobitna kombinacija.

3. EKOLOŠKI PROIZVOD

Budući da prirodni materijali čine potpun ili gotovo potpun sastav modernog laminata, on je zdrav, ekološki proizvod koji ni najsitnijim svojim delom ne može ugroziti život ljudi ili naštetiti prirodi. Džaba nam sve ako narušimo zdravlje i uništimo jedinu istitnitu lepotu oko nas, prirodu.

4. ESTETSKI NEODOLJIV

Kada pomislite na laminat, u prvu ruku ne biste se baš složili o estetskoj neodoljivosti. Pod kao pod. Međutim, takav utisak imate sve dok ne vidite savremeni laminat. Istina, za koji niste ni svesni da je laminat. Odličan dizajn drveta, granita, keramike, postojane boje, vizuelna prostornost, ispuniće svaku vašu želju, zamisao ili potrebu. Ukratko, zagarantovan ugođaj.

Pazite, ovo su osnovne čari iz kojih nastaju sva one male, sitne i svakodnevne čari i zadovoljstva, bez kojih zapravo ni nema pravog i čistog života. Vi odlučite da li je to za vas dovoljno.

Laminat u vašem domu / foto: www.nufloors.ca
Laminat u vašem domu / foto: www.nufloors.ca

NA ŠTA OBRATITI PAŽNJU

Istina da se radi o jednom posve jednostavnom proizvodu, ali u kupovinu nemojte baš kao „grlom u jagode“. Za početak razmislite za koji prostor vam treba laminat. Jer nije isto, kao što smo i naglasili u tekstu, da li je kuhinja, dnevni boravak ili poslovni prostor. Svi ti prostori imaju različit način života, imaju druge prioritete, namene i pritiske, a laminat vam je kao čovek.

Ne trpi svaki laminat isti pritisak i ako preterate, pucanje je neminovno. Ako ste preživeli „burn out“ jasno vam je o čemu pričamo.

Jednostavno rečeno, pre kupovine raspitajte se o vrstama laminata. Mi vam kažemo da postoje specifične klase namenjene za stambeni ili komercijalni sektor.

Pored klasa raspitajte se i o proizvođaču, garanciji, podršci, sertifikatima koje proizvod poseduje. Ne mračimo, samo vas podsećamo da baš kao i kod svakog drugog proizvoda koji je u ekspanziji, postoje pokušaji plagiranja kvaliteta i prodaje loših proizvoda.

Postoje neke stvari u životu na koje ne možemo da utičemo, zato dajte da prepoznamo, gajimo i biramo prave vrednosti, kao što je moderni laminat danas.

Kako stvari stoje, sve su šanse da će se unapređivanje laminata nastaviti. Budite u toku i budite deo budućnosti. Zdrave i lepe budućnosti.

AUTOR TEKSTA: Snežana Trtica Graovac, novinar

Prethodni tekstParketi koji prostor pretvaraju u remek-delo
Sledeći tekstPodovi koji vas čine drugačijim