“Ligna drvo” proizvođači parketa zadovoljni odzivom na Sajmu nameštaja u Beogradu

Preduzeće „LIGNA““ datira od 1993. godine i prvo je preduzeće koje se usko bavilo prodajom klasičnog, lamelnog parketa i pratećeg materijala za ugradnju parketa. Od 2001. godine pokreće i sopstvenu proizvodnju klasičnog i lamelnog parketa, a od maja 2017. pokreće i proizvodnju višeslojnog gotovog parketa pod nazivom Ligna Parket Profesional.

Foto: Redakcija časopisa „Podovi“

Ove godine, kompanija „LIGNA DRVO“ imala je prvi nastup na Sajmu nameštaja u Beogradu, a u ponudi našao se upravo višeslojni gotov parket i brodski pod, kao varijanta podne obloge koja se na velika vrata vraća i na naše tržište. Kako nam je rekao direktor „Ligna drveta“ Miroslav Pejčić, njihova očekivanja na Sajmu nameštaja 2017., poklopila su se sa onim što su i realizovali na istom. Dakle, veliki broj upita i interesovanja kako trećih lica tako i kompanija koji hoće kvalitetan, gotov parket domaćeg proizvođača.

Foto: Redakcija časopisa „Podovi“

Što se tiče ideje da prošire svoj asortiman, ona je nastala kao logičan sled u skladu sa svetskim trendovima i korišćenjem drveta kao ograničenog resursa. Gotov parket se već sada pokazao kao stabilan i ekonomičan u smislu i ugradnje i održavanja podnih obloga. Njegove glavne prednosti su, svakako,veliki dijapazon boja i korišćenje ekoloških uljanih premaza koji se finiširaju UV uljima i lakovima.

Kako nam je Miroslav objasnio, ljude u Srbiji, prilikom posete štanda, interesovala je tehnologija obrade i proizvodnje, zatim uslovi ugradnje i cena parketa. Što se cene tiče, s obzirom da je „Ligna Parket Profesional“ domaći proizvod, i cena je pristupačnija i prilagođena domaćem tržištu.

Ono što je još prednost ovakvih sajmova je i poseta stranih investitora, pa je i ova kompanija imala upita i sa ove strane, a posetili su ih kupci i dobavljači iz ekonomski najstabilnijih zemalja Evrope kao što su Nemačka, Austrija i Italija. Dalji sajamski planovi su svakako, izložbeni prostor na sajmu građevinarstva gde se očekuje poseta većeg broja investitora i dobavljača, s obzirom da je taj sajam u Beogradu, najbolje mesto za obraćanje takvoj vrsti klijentele.

Časopis „Podovi“ i dalje će pratiti rad kompanije „Ligna drvo“ i zbog kvaliteta rada, ali i zbog toga što uvek rado podržavamo našeg proizvođača koji svojim proizvodima može biti konkurentan i na svim ostalim tržištima.

 

Ligna Drvo d.o.o.
Dimitrija Tucovića 26/I, 11 000 Beograd, Srbija
tel. 011/382-01-95, 062/313-950
E: lignadrvo@mts.rs
W: www.lignaparket.com