Vita Gessi osvaja nagradu if Design 2023

Futuristički Vita Gessi™ digitalni multifunkcionalni kuhinjski sistem osvojio je iF DESIGN AWARD 2023, jedno od najvećih i najprestižnijih svetskih takmičenja u dizajnu od 1954. godine, u kategoriji proizvoda/dizajna kuhinje. To je jedan od 2.104 izuzetna proizvoda i projekta koji su nagrađeni nagradom, odabranih od skoro 11.000 prijava iz 56 zemalja, od strane grupe od 133 nezavisna stručnjaka za dizajn iz celog sveta i različitih disciplina, u dvostepenom procesu žiriranja.

Obrazloženje žirija: „Sa inovativnom multifunkcionalnom konfiguracijom i sofisticiranom ergonomijom, Vita Gessi je dizajnirana da proizvodi filtriranu vodu na zahtev, bilo na sobnoj temperaturi, hladnu, gaziranu ili vruću (100°). Omogućava različite stepene prilagođavanja i savršen je za upotrebu kod kuće ili u kancelariji. Monitor ugrađen u mikser omogućava intuitivnu i direktnu kontrolu različitih funkcija. Štaviše, omogućava nezavisnu ugradnju dve odvojene jedinice za toplu i hladnu vodu. Njegov dizajn i princip rada su patentirani. To je prvi kuhinjski mikser sa inovativnim digitalnim interfejsom lakim za upotrebu”.

Vita Gessi slavina za kuhinju
Vita Gessi slavina za kuhinju

GESSI delegacija prisustvovala je 69. izdanju iF DESIGN AWARD NIGHT, dizajnerskom događaju održanom u ponedeljak 15. maja 2023. u legendarnom Friedrichstadt-Palas u Berlinu, u društvu 1500 gostiju iz 42 zemlje.

Vita Gessi™ je dobila svoju zasluženu nagradu, zahvaljujući svojim jedinstvenim kvalitetima. Sa originalnim i zadivljujućim dizajnom, Vita Gessi™ je prvi multifunkcionalni kuhinjski sistem sa inovativnim digitalnim interfejsom i sofisticiranom ergonomijom, čineći korisničko iskustvo još zadovoljnijim. U skladu sa zelenom filozofijom GESSI WELLNESS for NATURE, Vita Gessi™ pomaže u smanjenju potrošnje plastike i uštedi vode i energije, takođe se fokusirajući na životni ciklus proizvoda kroz održivo upravljanje potrošnim materijalom koji mu omogućava da funkcioniše.

Sa ugrađenim, digitalno upravljanim tehnološkim komponentama, sistem, koji se može aktivirati putem aplikacije i glasovnih komandi, obezbeđuje mirnu i gaziranu, hladnu, toplu i ključalu filtriranu vodu, sa različitim nivoima prilagođavanja i mogućnošću čuvanja do 24 unapred podešena, bilo za šoljicu čaja, flašicu za hranjenje ili flašicu vode.

GESSI, u stalnoj potrazi za novim oblicima izražavanja od svog osnivanja pre trideset godina, ponovo je zadivio ponudom koja će sigurno ostaviti trag na tržištu. Sa ovim „aparatom za vodu“, GESSI inovira u kuhinju, u srcu doma gde njeni različiti predmeti, koji su ujedno i životni saputnici, moraju da budu praktični, ali lepi i bogati dragocenim detaljima, obezbeđujući nam dobrobit, zaslužuju.

www.eurodomsaloni.rs

EURODOM d.o.o.
Ruzveltova 16, Beograd
T +381 11 3809 543,
M +381 63 342 956
eurodom2@gmail.com
Nikole Grulovića 71e, Beograd
T +381 11 34 74 713
M +381 63 330 833
eurodom.hala@gmail.com

www.eurodomsaloni.rs