MD szmr Trnovče – Rešetkasta gazišta

Gazišta-rešetke za industrijsku upotrebu imaju veliku primenu u svim granama industrije (građevinarstvo, rudarstvo…) Odlikuju se velikom izdržljivošću na opterećenja. Postoji mogućnost da se klijentima izrade gazošta nestandardnih dimenzija i nepravilnih oblika. Otvori okaca su: 30×15, 30×30, 30×60 i 60x60mm, a debljine nosećeg elementa su 2, 3, 4 ili 5mm

Proizvodni program firme MD sastoji se od rešetkastih staza i gazišta svih vrsta i namena. Prema zahtevu investitora i projektu naručioca njihova radionica će izraditi rešetkasta gazišta različitih formata i oblika. Rešetkasta gazišta se koriste kao podovi kod različitih platformi i stepeništa, za pokrivanje kanala za odvod vode i kišnice, kao stepenišna gazišta, za požarne izlaze, razne pristupe…

Najširu primenu imaju u građevinarstvu, od stambenih i poslovnih, do poljoprivrednih, rudarskih i industrijskih okruženja. Najrasprostranjenija upotreba gazišta je svakako u privrednim objektima: kotlogradnji, rudarstvu, brodogradnji, skladištima, u industriji – kao kranske staze, stepeništa…

Firma „MD“ iz Trnovča u opštini Petrovac na Mlavi za svoje proizvode koristi čelik kvaliteta Č.0146 ili Č.0361. Uz rešetkasta gazišta isporučuju isporučuju i sve vezane elemente. Savremeno građevinarstvo i moderna estetika, odavno pokazuju zanimanje za primenu rešetkastih struktura.

Tako se u arhitekturi stambenih i poslovnih objekata često koriste estetske prednosti rešetke: odličan odnos svetla i senki, transparentnost i zaklonjenost, male površine na kojima je primetna prljavština, kao i postojanost materijala i forme i mala težina stepeništa u odnosu na beton. U osnovni program „MD“-a spadaju: gazišta-rešetke za individualnu upotrebu, gazišta-rešetke za industrijsku upotrebu i montažna stepeništa.

Gazišta-rešetke za individualnu upotrebu namenjena su za popločavanje kanala svih vrsta, u domaćinstvima i privredi. Odlikuju se velikom izdržljivošću na opterećenja i pružaju sigurnost prilikom prelaska pešaka i motornih vozila preko njih. Standardne dimenzije gazišta su 200×1000, 250×1000 i 300×1000, dok je visina 30mm.

U ponudi su i L-profili za standardne dimenzije gazišta.

Gazišta-rešetke za industrijsku upotrebu imaju veliku primenu u svim granama industrije (građevinarstvo, rudarstvo…). Odlikuju se velikom izdržljivošću na opterećenja.

Postoji mogućnost da se klijentima izrade gazošta nestandardnih dimenzija i nepravilnih oblika. Otvori okaca su: 30×15, 30×30, 30×60 i 60x60mm, a debljine nosećeg elementa su 2, 3, 4 ili 5mm. Takođe postoji mogućnost presovanja sistemom „prečka u prečku“, okvirnog P-profila 2mmm debljine.

Montažna stepeništa nalaze primenu na stambenim i privrednim objektima. Zbog male težine u odnosu na betonska, visoke čvrstoće čelika i osobine da ne zadržavaju prljavštinu, rešetkasta stepeništa se odlikuju sigurnošću po svim vremenskim uslovima (kiša, sneg ili led).

Pogodna su za korišćenje u ulogama međuspratnih stepeništa, požarnih i pristupnih stepeništa u proizvodnim halama, zanatskim radionicama…