U Srbiji dva puta više aktivnih gradilišta nego na početku godine

U Srbiji je trenutno aktivno 13.647 gradilišta, što je dva puta više u odnosu na početak godine, pokazala je analiza podataka iz sistema za elektronsko podnošenje zahteva za građevinsku dozvolu (CEOP).

Na kraju januara 2017. godine, u Srbiji je bilo ukupno 6.819 aktivnih gradišta. Šest meseci kasnije, do kraja jula, broj gradilišta u odnosu na povećan za blizu 5.000 i iznosio je 11.603.

Trend rasta nastavljen je i tokom poslednja dva meseca, i do 9. oktobra uvećan je za oko 20 odsto, na 13.647 gradilišta.

Izgradnja novog tržnog centra u Novom Sadu počinje za dve nedelje
Foto: Izgradnja novog tržnog centra u Novom Sadu je u toku

Aktivna gradilišta su svi objekti za koje postoji prijava radova, s tim da je broj objekata na kojima se izvode radovi i veći, jer u ovaj broj nisu uračunati objekti završeni u konstruktivnom smislu, za koje još nije izdata upotrebna dozvola.

673-Izgradnja novog objekta
U Srbiji je trenutno aktivno 13.647 gradilišta

Kad bi se uzeli u obzir svi objekti na kojima se izvode radovi, procenjuje se da bi broj gradilišta u Srbiji, bio najmanje za oko 50 odsto veći, odnosno da bi premašio 20.000.

Prethodni tekstDa li drvo može biti tepih?
Sledeći tekstREČ STRUČNJAKA: Koji su tepisi adekvatni za dečiju, a koji za neku drugu sobu, za vas je odgovarao stručnjak iz kompanije „De Valk“