Toskana: Staro zdanje u novom ruhu

Como Hotels & resort otvara još jedno luksuzno mesto, Castello de Nero. Ovaj posed nekada je bio jedan od onih koji se najbolje vide kada se gledaju spolja. Kule ovog zamka iz dvanaestog veka bile su i tada kao i sada veoma impozantne, a njegova pozicija na 740 hektara sa pogledom na brda Kjantija, pružala su uživanje u vrhunskoj toskanskoj scenografiji. Enterijer je, s druge strane, bio mračan i neskladan, kao kolaž dezena koji kontriraju jedni drugima.

Otkako je Como Hotels & Resorts brend preuzeo ovaj toskanski posed i uložio nekoliko meseci u renoviranje, sve to se promenilo. Dekor, za koji je odgovorna milanska dizajnerka Paola Navone je sada elegantan, svi komadi nameštaja su moderni sa glavnom suptilnom sivom šemom boja. Detalji poput umetnina u svih pedeset soba i dalje moraju biti popunjeni, što će se desiti u narednim mesecima, kao što su zaobljeni plafoni, freske u nekoliko soba i grbovi nekadašnjih plemićkih vlasnika da zasijaju.

Como castello resort, Toskana

Sada kada je ovaj posed deo Como brenda, on, kao i svi njihovi objekti, poseduje i vrhunski spa centar, do individualnih časova fitnesa, joge i pilatesa. Druge pogodnosti koje nude ovi kompeksi širom sveta uključuju ledenu fontanu, aromatičnu parnu sobu, bazen vitalnosti i glomazni bazen na otvorenom.

S obzirom na to da se ovo odmaralište nalazi u Toskani, uzvišene kulinarske ponude su od esencijalnog značaja, a one su sada unapređene pod vođstvom izvršnog šefa, Đovanija Luke di Piroa koji se bazirao na tradicionalnu italijansku kuhinju.