Toplotne pumpe za savršenu toplotu i udobnost vašeg doma

Zaštita životne sredine je u današnje vreme postala nezaobilazna tema, a sve više ljudi prelazi na energetski efikasna rešenja za hlađenje i grejanje, kako bi smanjili izdatke u kućnom budžetu i ujedno zaštitili prirodu. Idealno rešenje za brzo, efikasno i ekonomično grejanje, ali i hlađenje jesu toplotne pumpe.

Toplotne pumpe su uređaji koji koriste energiju iz spoljašnje sredine za zagrevanje ili hlađenje unutrašnjeg prostora, kao i pripremu sanitarne tople vode. One su izuzetno ekonomične, budući da koriste visok procenat besplatne energije iz okruženja. U zavisnosti od toga koji izvor energije iz prirode koriste, možemo ih podeliti na toplotne pumpe vazduh-voda, vazduh-vazduh, zemlja-voda i voda-voda.

LG toplotne pumpe za savršenu toplotu i udobnost vašeg doma

Pored toga što ih odlikuje moderan dizajn i visoka funkcionalnost LG toplotne pumpe vazduh – voda imaju vrhunsku efikasnost kao i izuzetno nizak nivo buke pa su idealne za vikendice i mesta na kojima želite samo odmor i relaksaciju. Pri tom, omogućavaju grejanje čak i na izuzetno niskim temperaturama.

Model Therma V Split R410a sadrži kontroler za grejanje sa poboljšanim korisničkim interfejsom sa 4,3 inča širokim LCD ekranom u boji, prednjim kućištem od finog stakla i LED panelom osetljivim na dodir. Novi elementi poboljšavaju korisničko iskustvo dok jedinstveni inteligentni senzor sa tehnologijom za kontrolu pritiska i temperature obezbeđuje brzu i tačnu reakciju na varijaciju opterećenja.

Model Therma V R32 Hydrosplit IWT je jedinstven model koji kombinuje rezervoar za vodu, sve neophodne cevi i druge module u jednu jedinicu. To što su spoljašnja i unutrašnja jedinica spojene samo cevima za vodu znači da ne morate da brinete o mogućnosti curenja rashladnog sredstva u životnom prostoru. Takođe, bez cevi za rashladno sredstvo instalacija je jednostavnija i štedi prostor.

Ukoliko se pitate šta bi se desilo da se pumpa pokvari ili se pojavi iznenadna greška, treba da znate da vas LG Therma neće izdati i da će u hitnim slučajevima nastaviti sa neprekidnom proizvodnjom toplote do obavljanja servisa. Čak i kod većih grešaka aktivira se električni grejač tako da je grejanje u vašem domu zagarantovano.

LG toplotne pumpe vazduh – voda imaju vrhunsku efikasnost

LG je odavno prepoznao prednost jednostavnosti koje nose pametne tehnologije pa tako pumpe reaguju i na komande putem pametne LG ThinQ aplikacije, koja se nalazi na Google ili App Store servisima, a korisnicima omogućava daljinsko nadgledanje i kontrolu, tako da se može podesiti temperatura ili regulisati rad toplotne pumpe preko mobilnog telefona. Aplikacija LG ThinQ može da se aktivira i preko glasovnih komandi ili korišćenjem Google Home-a.

Ukoliko tražite adekvatno rešenje za grejanje/hlađenje u svom domu, ne treba da vas brine iznenadni pad temperature ili pak vrela leta na gradskom asfaltu. Toplotne pumpe su dugoročna investicija jer omogućavaju manju potrošnju energije i emisiju štetnih gasova u okruženju, ali i umanjene račune za električnu energiju.