Tiling Town: Obuka, izložbene vitrine i demonstracije veština od strane šest mladih Evropskih proizvođača pločica

Tiling Town će se ove godine vratiti na 40. Cersaie na više od 400 kvadratnih metara prostora u Hali 32. Ovo 11. izdanje Tiling Town će sadržati izložbene vitrine koje su dali Assoposa majstori za postavljanje pločica.

Tehnički seminari o ugradnji velikih keramičkih ploča su namenjeni arhitektama i dizajnerima i sastoje se od dvočasovnih praktičnih demonstracija u potpuno funkcionalnoj radionici za montažu, praćenih detaljnim objašnjenjima i referencama na standard UNI 11493. Seminari će se održavati svakog popodneva od ponedeljka 25. do četvrtka 28. septembra i u petak 29. septembra ujutru.

Na seminarima će se steći bodovi za stručnu obuku za arhitekte, inženjere i geodete koji učestvuju. Tiling Town će takođe biti domaćin Tiling Town Matinées koje organizuju platinasti članovi Assoposa i koji se fokusiraju na najaktuelnija pitanja u svetu pločica.

Veliku površinu u gradu Tiling će takođe zauzeti italijansko nacionalno udruženje instalatera pločica Assoposa, koje ove godine slavi 10. godišnjicu. U okviru svojih aktivnosti na terenu, udruženje organizuje kurseve obuke i promoviše sertifikaciju slojeva pločica u skladu sa standardom UNI 11493-2. Kako bi posetioci bili informisani o svim mogućnostima specijalizacije i profesionalnog razvoja koje nudi ovaj sektor, poseban prostor će biti posvećen kursevima obuke Akademije Assoposa i predstavljaće izložbu popločanog prostora i nameštaja kreiranih od keramičkih proizvoda svih veličina, od najmanjih mozaika do ploča velikog formata.

Ovo područje će takođe ugostiti internet radio stanicu Casa Italia specijalizovanu za kućni i životni sektor. Paolo Lećeze, voditelj programa Bricks & Music, emitovaće uživo u 9.30 u društvu gostiju koji će se stalno menjati i koji će razgovarati o različitim temama svakog od pet dana Cersaie-a. Biće tu i štand koji organizuje nacionalna agencija za obuku, bezbednost i rad Formedil.

I na kraju, inicijativa pod nazivom „Mladi keramičari u Cersaieu“ biće održana u prostoru između hala 31 i 32 tokom prva tri dana izložbe. Na ovoj manifestaciji, 6 mladih evropskih pločica (3 iz Italije, 2 iz Švajcarske i 1 iz Nemačke) demonstriraće svoje umeće u postavljanju keramičkih pločica različitih boja, veličina i debljina, koristeći najnoviju opremu i metode polaganja pločica za izradu 6 eksponata. Inicijativu organizuje Confindustria Ceramica u saradnji sa Assoposa, Švajcarskim udruženjem pločica i Nemačkim udruženjem za pločice i prirodni kamen (Fachverband Fliesen und Naturstein) i uz učešće Mapei, Raimondi, Fila, Progress Profiles i Gigacer.

cersaie logo

www.cersaie.it

Prethodni tekstMašinsko isušivanje prostorija
Sledeći tekstDinamično partnerstvo između Götenehus i Bjelina