Tekstilna keramika – Digitalart

Italijanski proizvođač keramike Sant’ Agostino predstavlja novu seriju pločica pod nazivom Digitalart.

Tekstura keramičkih pločica Digitalart

Ove pločice verno oponašaju izgled tkanine. Tekstura pločica poprimava ovakav izgled zahvaljujući digitalnoj štampi. Pločice deluju toplije i mekše zbog ove karakteristike, pa se koriste u kupatilima i u dnevnim sobama, kancelarijama ili restoranima kao a dekorativna obloga.

umetnost u vašem domu
Slika 2 – umetnost u vašem domu

Kombinacijom različitih tekstura i boja mogu se postići zanimljivi efekti kako na podovima, tako i na zidovima. U ponudi su jednobojne pločice kao i počice sa teksturama.

Tekstura pločica
Slika 3 – Tekstura pločica

Izuzetno jaka sposobnost za postavljanjem trendova, omogućila je Digitalart-u, novoj zbirci keramičkih pločica da uđe u svet mode na velik vrata pomoću umetničke grafike prikazane na površini pločica. Digitalart ne ograničava stil ni teksturu pločice, već „sliku”, odnosno, šaru tumači kroz grafiku koja se hromatski pomera stvarajući vizuelne sekvence koje postaju novi jezik.

Tehnologija

Tehnologija digitalne štampe pruža bezbroj mogućnosti za reprodukciju nekog umetničkog dela i obezbeđuje izvanredne tehničke i estetske rezultate. Ključni faktor je u štampanju, koje je savršeno do detalja, i koje se prostire preko cele površine pločice. Digitalna štampa je čista tehnologija: mastilo se u potpunosti iskorišćava, bez rasipanja.

Pločice verno oponašaju izgled tkanine
Slika 4 – Pločice verno oponašaju izgled tkanine

Sve keramičke pločice Digitalart zadovoljavaju sve eko – prijateljske standarde, doprinose zaštiti životne sredine i predstavljaju najnoviju tehnologiju digitalne štampe ink-jet štampanja na keramici.

Fraza „Made In Italy”, povezuje sve vrednosti jednog proizvoda vrhunskog kvaliteta, osmišljenog, proizvedenog i dizajniranog u Italiji.