MD szmr Trnovče – Proizvodnja rešetkastih gazišta

Firma “MD” bavi se proizvodnjom gazišta, na našem trzištu je punih 20godina. Davne 1993. godine sa skromnim mašinskim parkom krenuli su u osvajanje proizvoda koga na našem tržištu nije bilo, a uzor su im bili proizvođači sa zapada. Dan po dan, godinu po godinu, danas svoje proizvode izvoze na zapad koji im je bio uzor.

Proizvodi firme ”MD”

Presovana gazišta

Kod presovanih gazišta spajanje između nosece lamele (2,3,4,5mm) i stabilizatora (2.5x10mm) vrši se pod presama od 1000kn.

Namenjena su za popločavanje kanala za prelaz lica ili prelaz vozila, rade se i po zahtevu kupca.

Standardne dimenzije za prelaz vozila koja se mogu naći u maloprodaji po čitavoj Srbiji su: 200×1000, 250×1000, 300x1000mm.

Sva gazišta su antikorozivno zastićena postupkom toplocinkovanjem.

SP gazišta

SP gazišta su prvenstveno namenjena za industriju, izrađuju se visine gazišta od 20mm do150mm, noseće lamele od 2mm do 5mm. Specifičnost SP gazišta je u tome sto je stabilizator urađen od 6x6mm i spralni je uvijen po dužini. SP gazišta se izrađuju po DIN-u 24537 a dimenzije se rade po zahtevu kupca. Sva gazišta su antikorozivno zastićena postupkom toplocinkovanjem.

Metalna rešetkasta gazišta
Metalna rešetkasta gazišta / foto: MD Trnovče

 

Gazišta za stepenice:
Gazišta za stepenice su namenski prilagođene presovano-zavarene rešetke koje su dodatno obrubljena ramom, koji sa strana ima rupe za kačenje na konstrukciju stepenica.
Kod gazišta za stepenice površina je dodatno obrađena da bi se povećalo trenje i smanjila mogućnost da dođe do proklizavanja, sve sa ciljem maksimalne sigurnosti pri korišćenju.

Koriste za:

  • Međuspratna stepeništa
  • Protivpožarna stepeništa
  • Stepeništa u izgradnji objekata

Rešetkasta stepeništa se odlikuju sigurnošću po svim vremenskim uslovima (kiša, sneg, led).

Ultra rešetke

Ultra rešetke
Ultra rešetke / foto: MD Trnovče

Ultra rešetke su presovane rešetke samo što je još dodatno izvršeno zavarivanje po spojevima.
Prednosti ovih rešetaka je ta pto se mogu dobiti kao sirovina za dalju proizvodnju bravarskih i drugih metalskih proizvoda. Mogu se isporučiti u tablama bez fizičke zaštite.

Pune rešetke

Pune rešetke su rešetke kod kojih se poprečne trake iste visine i debljine, gde se spajanje vrši tako što se obe trake zaseku do pola i tako pod pritiskom spoje, čime se dobija dodatna jačina i stabilnost.

Firma „MD“ poseduje ateste za svoje rešetkaste proizvode debljine 2mm, 3mm i 5mm.

„MD“ szmr Trnovče