Pogledajte kako izgleda najviši „nebeski“ pešački most (VIDEO)

Kina se može pohvaliti impresivnim inženjerskim podvizima, koji, između ostalog, uključuju drugi najviši neboder na svetu i najviši most.

Sada se mogu hvaliti i sa najvišim i najdužim „nebeskim“ pešačkim mostom – Crystal Bridge, koji se nalazi u gradu Chongging, zahvaljujući projektu “Raffles City Chongqing”, koji potpisuje Moše Safdi. 

Kristalni nebeski most je kruna razvoja kompanije, koja uključuje tržni centar od 220.000 kvadratnih metara, hotel, kancelarije i 1.400 apartmana na osam kula. 

Cevasta konstrukcija mosta ispunjena je zelenilom, ima stakleni pod koji pruža zapanjujući panoramski pogled na krajolik na čak 250 metara iznad zemlje. Ovaj most je izuzetno masivan i dugačak je 300 metara. Njegova zakrivljena konstrukcija postavljena je na četiri kule.

Kako bi se konstrukcija podigla na zahtevanu visinu, čelična konstrukcija je podeljena na devet segmenata – četiri su postavljena na licu mesta iznad četiri kule, tri srednja segmenta razapeta su između četiri kule koja su montirana na tlu i podignuta na mesto pomoću hidrauličnih konektora i dva konzolna segmenta koja su montirana u kratkim delovima za dva kraja najudaljenijih kula”, objašnjavaju iz firme “CapitaLand”.

most
Horizontalni most u Kini