Dečija igrališta kao najlepše dekoracije svakog grada

Zaštitni paneli od reciklirane gume koriste se za opremanje dečijih igrališta. Paneli mogu izdržati sve temperaturne promene bez oštećenja. Oni nisu deformabilni, otporni su na habanje, lako se seku i prianjaju na zemlju.

Reciklirane gume igrališta

Zaštitni paneli od reciklirane gume imaju dug život, ponekad i do 20 godina. Oni nisu vodootporni, protivklizni su i bez mirisa. Apsorbuju buku. Njihova idealna upotreba je kao osnova za dečija igrališta, jer štite decu od povreda prilikom pada sa odredjenih visina.

Standardi

Postoje kompanije koje proizvode panele uz poštovanje evropskih standarda. Ovi standardi regulišu upotrebu panela kao amortizacione površine u slučaju povreda. Ovi paneli mogu biti različitih debljina.

Proces proizvodnje

Paneli od reciklirane gume su izrađeni od gumenog granulata i lepljive supstance, tehnološkim procesom. Ovi proizvodi su specifični jer mogu biti od plastike, koja je napravljena recikliranjem starog pneumaika, Osnovna boja proizvoda je crna, a sam granulat može biti obojen tokom proizvodnje. Paneli takođe mogu biti od etilen propilen granulata napravljenog od gume. Prednost ove vrste materijala je u boljim fizičko – mehaničkih karakteristikama, dostupnosti boja i dužem životnom veku.

Profesionalni sportski tereni napravljeni su od ovog materijala. Paneli od reciklirane gume otporni su na UV zračenje, starenje i ekstremno visoke kao i niske temperature. Moguće je napraviti panele sa različitim aplikacijama i dezenima.

Uputstvo za upotrebu i montažu

Paneli se postavljaju veoma jednostavno i bez potrebe za profesionalnom pomoći. Prilikom kupovine panele, potražite u priručniku instrukcije i konektore sa kojima se paneli spajaju. Nije potrebno koristiti lepak, dovoljno je da se paneli povežu i stave u željenu formu. Lepak se preporučuje u slučaju kada se paneli postavljaju na kosu površinu. Najbolje je panele postaviti na betonskoj površini, imajući u vidu da podloga mora biti čista, suva i bez pukotina, kako bi se paneli položili savršeno. Temperatura tokom montaže ne sme biti niža od 10 stepeni.

Održavanje

Održavanje panela od reciklirane gume je lako. Jednostavno, upotrebom čiste vode uklanja se mehanička prljavština koja se pojavljuje tokom eksploatacije. Ukoliko se pojavi šteta, pojedinačni paneli su lako zamenljivi zbog prisustva konektora.