Održavanje podnog grejanja

Održavanje grejnih sistema i sistema za otapanje ili zaštitu od zamrzavanja, baziranih na primeni grejnih kablova, predstavlja najlepši deo priče o grejnim kablovima, iz jednog jednostavnog razloga, jer gotovo da i ne postoji.

Bilo da je reč o podnom grejanju, otapanju pristupnih staza i puteva, zaštiti oluka od zamrzavanja, pratećem grejanju cevi, ili bilo kojoj drugoj primeni, grejni kablovi imaju to svojstvo da se jednom instaliraju, i nakon toga sami sebe otplaćuju korz upotrebu, štedeći vaše vreme i novac. Naime, zbog svoje konstrukcije, principa rada pri kome se nikada ne zagrevaju na visoke temperature, vek trajanja grejnih kablova je neograničen.

Praktično, održavanje ovih sistema vrše termoleguratori (i automatika kod složenijih sistema) koji sprečavaju da se kablovi bespotrebno zagrevaju na visoke temperature. Tako da se održavanje zapravo svodi na zamenu termoregulatora ili automatike nakon dužeg vremena korišćenja. Istini za volju, iskustva dosadašnjih korisnika govore da do zamene konkretno termostata dolazi pre zbog estetskih i funkcionalnih razloga, nego zbog kvara termostata. Ubrzan tehnološki razvoj dovodi do pojave novih proizvoda koji primenjuju nove tehnologije, naročito za kontrolu i prenos podataka. Pored toga, novi materijali, kvalitetnija završna obrada i moderan dizajn, češći su razlog za zamenu termostata nego njegova neispravnost.

Tim servisera iz kompanije Enerset, opremljen najsavremenijom mernom tehnologijom, stoji Vam na raspolaganju za proveru ispravnosti sistema.

termostat
Foto: Enerset doo / Savremeni digitalni termostat za električno podno grejanje

Prilikom prve ugradnje i zamene termostata, kao i druge regulacione tehnologije kompanija Enerset nudi Vam širok izbor renomiranih svetskih proizvođača, modernog dizajna i naprednih funkcija. Njihov tim Vam je na raspolaganju za ugradnju i puštanje u rad, kao i podešavanje početnih parametara u skladu sa Vašim potrebama.

Nakon isteka garancije, kompanija Enerset vam nudi mogućnost potpisivanja Ugovora o održavanju. Pre potpisivanja Ugovora vrši se merenje otpornosti i izolacije kablova, kao i funkcionalna proba celokupnog sistema, testiranjem senzora i termostata. Nakon potpisivanja Ugovora, isti postupak se periodično ponavlja.

Za maksimalni komfor i minimalne troškove, Enerset vam nudi proračun, idejno rešenje, projektovanje i instalaciju.

enerset logo

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs