Novi stil linijske odvodnje!

  • NISKOGRADNJA
  • OKOLINA
  • AQUA
  • SPORT

Umetnički kombinovane, jedinstveno privlačne: FIBRETEC® rešetke u boji

Umetnost odvodnjavanja ima mnogo stilova. Sa FIBRETEC® rešetkama u boji, HAURATON stvara potpuno novu oblast u dizajniranju.

FIBRETEC® rešetke za odvodnjavanje u boji - HAURATONJedinstvene rešetke za kanale u bojama Paprati, Peska i Kamena, mogu da budu kombinovane sa različitim materijalima. Na ovaj način mogu da se kreiraju nove kompozicije  boja i tekstura. Ukoliko je to potrebno, FIBRETEC rešetke mogu  da naglase boju i teksturu kompozicije okruženja ili je usklade kao upotpunjen umetnički rad.

Focus Open FIBRETEC® Silver 2010

Inspiracija za novi tip rešetke bila je FIBRETEC rešetka u crnoj boji koja se od svog predstavljanja 2010. godine, već dokazala kroz  dobijanje različitih nagrada. Jedna od njih je Međunarodna nagrada za dizajn Baden-Württemberg Focus Open.

UV logo FIBRETEC® rešetke za odvodnjavanje

Proizvodnja FIBRETEC rešetki u bojama Paprati, Peska i Kamena je bazirana na korišćenju granulata u boji. Rezultat su ravnomerno  obojene rešetkekoje su veoma otporne na vremenske uslove i  UV zračenje. Ovo je testirano i odobreno u laboratoriji u skladu sa DIN EN ISO 4892-2 po zahtevu DIN 19580: Rešetke se izlažu veštačkim vremenskim uslovima u trajanju ciklusa od 1.600 sati– u obliku ksenonskog zračenja i simuliranja efekta kiše.

Kasnije sprovedena mehanička ispitivanja su bila veoma uspešna – vizuelne promene su bile jedva primetne. Ipak, dugoročno se ne mogu zanemariti neznatne promene u boji materijala.

Srđan Radojčić
menadžer prodaje za Srbiju i Crnu Goru

hauraton logo

HAURATON GmbH & Co. KG
Werkstraβe 13 – 76437 Rastatt – Germany
M. +381 60 620 5228
srdjan.radojcic@hauraton.com
www.hauraton.rs