Na koji način podovi od plute greju Vaš dom?

Podno grejanje je svakako najbolji način zagrevanja prostorija ašeg doma. Ali, u ovom, slučaju, ne mislimo na to. Ne mora svaki pod sadržati toplotni sloj da bi pružao potrebnu toplinu. Izgledom, ukomponovanim bojama i tonovima možete izazvati isti efekat, ali usmeren ka unutrašnjem – ka  izazivanju emocionalne topline.

Podovi od plute nisu uživala popularnost tokom protekle decenije, iako su bili pod nogama mnogih, više od jednog veka.  Popularanost  stiču u komercijalnim i javnim prostorima, nakon što ih Frank Lloyd Wright bira i postavja u domove i objekte koje dizajnira.

Neosporive činjenice o pluti

Pluta je prirodni materijal poznat po svojoj elastičnosti, potisku i nepropustljivosti. Pluta je veoma lagana i ima dobra izolaciona svojstva. Ovaj potpuno obnovljivi, reciklirani i biorazgradivi materijal ima sirov i bezvremenski izgled,  jer sama pluta dolazi iz prirode, svaki njen komad nije isti, nudi mnoštvo tekstura i izbor boja.

Upotreba u domu

Čvrstoća, akustika i toplotne osobine plute predstavljaju popularnu podršku za mnoge druge materijale u komercijalnim objektima. Upravo ove osobine čine pod od plute idealnim izborom za spoljašnje zidove ili zidove u igraonicama za decu, gde blokiraju buku i održavaju temperaturu.

Zidna obloga od plute

Zidne pločice napravljene od plute bile su popularne tokom 60.-tih i 70.-tih godina, a danas uživaju preporod zahvaljujući eko svojstvima.

I, onda, kako ne poželeti baš ovakav pod u Vašem stanu ili kući?!

Prethodni tekstDa li su vinil podovi pravi izbor za Vas?
Sledeći tekstDRVOPRODEX – Klase masivnih podova