Perin podovi- kada treba da je provereno kvalitetno

Perin je ekskluzivni distributer nemačke kompanije nora® Systems GmbH za Srbiju i Crnu Goru.

Foto: Perin nora
Foto: Perin nora

FASCINANTNE PODNE OBLOGE OD KAUČUKA

Vodeća na svetskom tržištu, nemačka kompanija nora® već godinama određuje razvoj podnih obloga od kaučuka. Vrhunske homogene nora® podne obloge sastoje se od visokokvalitetnog prirodnog i industrijskog kaučuka sa dodatkom prirodnih minerala i pigmenata boje koji ne ugrožavaju životnu sredinu. Takodje ne sadrže bilo kakve halogene elemente (hlor), PVC ili plastifikatore. One su funkcionalne, otporne na habanje, elastične, dugotrajne, a po svom kvalitetu i dizajnerskom konceptu mogu zadovoljiti i najzahtevnije korisnike.

Podovi od kaučuka
Foto: www.nora.com

Primena nora® podnih obloga je u preko 120 zemalja sveta i to u sledećim oblastima: Zdravstvo – bolnice, laboratorije, sterilne sobe, domovi zdravlja, domovi za starije osobe …
Obrazovne ustanove – univerziteti, škole, vrtići, biblioteke, muzeji …
Javni objekti – poslovni objekti, zgrade uprava, aerodromi, železničke i autobuske stanice, klizališta, sportski objekti, elektrane, golf klubovi …
Industrija – fabrike, skladišta …
Transport – autobusi, tramvaji, vozovi, brodovi i platforme …
Trgovački objekti i prodavnice – shopovi, marketi, saloni …

nora® asortiman

norament® – proizvodi se u pločama
noraplan® – proizvodi se u rolnama i pločama
specijalne obloge – antistatik, akustik…
rešenja za stepeništa – kompletan program gotovih gazišta
pribor – prilagođen program nora® pribora nadopunjuje asortiman podnih obloga.

Foto: www.nora.com
Foto: www.nora.com

IZUZETNA SVOJSTVA

nora® podne obloge su izuzetno izdržljive i otporne na habanje. Njihova ekstremna dugotrajnost je daleko iznad proseka ostalih podnih obloga. Upravo iz tog razloga se obloge od kaučuka primenjuju na visoko-frekventnim područijima – aerodromi, žel. stanice, brodovi… Dugotrajnost znači i štednja resursa zahvaljujući retko potrebnom obnavljanju. nora® podne obloge se ne vare i ne voskiraju.

ODRŽIVOST – KAO SASTAVNI DEO KORPORATIVNE KULTURE

Očuvanje prirode i njenih resursa bio je oduvek sastavni deo korporativne kulture nora® Systems. U centru pažnje se pri tome nalazi zahtev za ekologijom, koji proizilazi iz najvažnije sirovine – obnovljivog prirodnog kaučuka. On, kao uostalom i sintetički kaučuk, ne sadrži – kancerogena jedinjenja, plastifikatore, kadmijum, PVC, hlor, tako da se u slučaju požara ne oslobađa hlorovodinični gas, koji može prouzrokovati opekotine disajnog trakta i koji u kontaktu sa vodom prilikom gašenja može stvoriti hlorovodoničnu kiselinu.

Podne obloge nora® nemaju ni štetne emisije, pa su bezbedne za decu, čija je zona disanja bliža podu. nora® Systems je sertifikovan po međunarodnim standardima ISO 9001 (upravljanje kvalitetom) i ISO 14001 (sistem upravljanja zaštitom životne sredine).

Od 2006. godine nora® podne obloge su prve elastične podne obloge uopšte, koje nose svetski priznat ekološki znak PLAVI ANĐEO prema kvalifikacionoj smernici RAL UZ 120. Ove podne obloge su dobile priznanje za najmanju emisiju štetnih materija i zaštitu zdravlja.

Foto: www.nora.com
Foto: www.nora.com

POSEBNI TEHNIČKI ZAHTEVI

NoramentAkustične – smanjivanje zvuka hodanja i poboljšane mere smanjivanje zvuka od 20dB;
Protivklizne – R11 po DIN 51 130 i BGR 181 odn. GUV-R 181;
Elektrostatički disipativne i provodljive;
Zaštita od električnog udara;
Optimalna ESD zaštita elektronskih elemenata i aparata;
Otporne na ulja, masti, kiseline, alkalije kao i dezinfekciona sredstva;
Teško zapaljive (otporne su na žar cigarete), za posebne zahteve protivpožarne zaštite;
Izuzetna otpornost na udarce – prikladna za industriju – za područje viljuškara;
Jednostavnost čišćenja – trajno bez zaštitnih premaza
DIZAJN

nora® asortiman sa proizvodnim linijama norament® i noraplan® ima preko 300 varijacija boja dezena i varijanti površina – sa finim zrnastim uzorkom ili reljefnom strukturom, glatka – uni boje, ili sa strukturom udarca čekića, okruglih čepova, i dr.

Za sve standardne boje nora® sistema podnih obloga na raspolaganu je kodiranje NCS. NCS sistem prirodnih boja je međunarodni jezik komunikacije bojama. nora® podne obloge podržavaju svetske trendove kao i neograničene mogućnosti dizajna i mogućnosti oblikovanja u modernoj arhitekturi.

Perin
Sime Šolaje (Mozerova) 30
11080 Zemun, Srbija
+381 11 2195 701
+381 11 3731 456
+381 63 333 838

nora@perin1.com | www.perin1.com