MAGIC FLOOR – U svetu malih koraka

Devet, devedeset, četrdeset, deset ili samo napred…

Davne 1979. u Werkendamu NL rodila se ideja izrade stabilnijeg i trajnijeg poda koji bi sa ovim osobinama zadržao izgled velikog formata.

Magic Floor d.o.o., drveni podovi / projekat: Srpska kuća
Magic Floor d.o.o., drveni podovi / projekat: Srpska kuća

Misao i izrada šperovanih elemenata za avio industriju iz daleke 1929. godine, tzv. avio šper je preneta na izradu dvoslojnog poda – sada već vodećeg u smislu kvaliteta, održivosti i trajnosti – jednostavno rečeno – proizvod visokog kvaliteta – dvoslojni pod Hakwood.

Da ostanemo u raspoloženju jubileja pobrinula se i jedna nova mala firma, osnovana 2009. godine u Beogradu – Magic Floor doo. U vremenu osnivanja, velika ekonomska kriza je harala svom svojom snagom, no to kao da je bio dodatni motiv za osnivanje i stvaranje novog pristupa tržistu i njegovim, u tom trenutku, skromnim potrebama.

Magic Floor d.o.o., drveni podovi / projekat: Srpska kuća
Magic Floor d.o.o., drveni podovi / projekat: Srpska kuća

Kao što u sportu najveći izazov stvara jedinstvene pobednike tako se i te 2009. godine na izazov skoro zamrlog tržišta odgovorilo novim pristupom – custom made ili izrada po želji kupca uz jasan pristup, visok kvalitet, razumnu cenu, brzu isporuku i spremnost da se klijentu pruži više od očekivanog. Seme je bačeno i niko nije očekivao berbu već sledeći dan. Vera u koncept je 40,10, 90 godina kasnije donela plodove. Ne samo da su plodovi doneli slast i zadovoljstvo već su stvarali uslove za neke novije pozitivne korake. U svetu malih koraka neminovno je bilo i rađanje velikih tzv. zvezda koje su ništa drugo do kruna višegodišnjeg predanog rada i planiranja. Ipak, kada u svom poslu zatvorite krug i dostignete vrhunac, logički se postavlja pitanje šta je sledeći korak?

Magic Floor d.o.o. - Drveni podovi
Magic Floor d.o.o. – Drveni podovi

Odgovor je jednostavan – opet se okrenite početku, novom i smelom! Ali opet uz vas, naše klijente, našu energiju, ocenjivače, učitelje, kritičare stvarajmo novu vrednost, novi trend i neku novu, buduću svetlost koja će zasijati još jače od prethodne.

Ja, u ime moje male, ali nadasve skladne družine želim ovom prilikom da se zahvalim članovima moje posade, mojim dragim saradnicima, klijentima i svima vama koji ste doprineli da ove godine upotpunimo godinu jubileja 90,40,10… Živeli!

Nastaviće se…

www.magicfloor.rs
MAGIC FLOOR d.o.o.
Vojvode Stepe 270/14, 11000 Beograd, Srbija
tel.: +381 11 26 64 884 • +381 63 81 08 330
office@magicfloor.rs • www.magicfloor.rs

Prethodni tekstANKETA na portalu www.podovi.org NOVI ZAKON I TRKA SA VREMENOM
Sledeći tekstMinimalistički dizajn koji se uklapa u svaki prostor