KAN-therm Tacker (heftalica) za instalaciju podnog grejanja

Heftalica (tacker) jeste dobro poznati, pouzdani alat koji se koristi za instalaciju podnog grejanja. Heftalica u sistemu KAN-therm je poseban alat koji vam omogućava brzo i lako pričvršćivanje podnih grejnih cevi na izolacioni sloj, kao što je polistirenska pena.

Značajno olakšava rad instalatera i omogućava im da smanje vreme izrade podnog grejanja. Zahvaljujući heftalici, cevi podnog grejanja se mogu precizno postaviti i ravnomerno rasporediti, što doprinosi ravnomernoj raspodeli toplote u prostoriji.

Konstrukcija površinskog radijatora sastavljenog od KAN-therm Tacker izolacionih ploča klasifikuje se (prema EN 1264 nomenklaturi) kao tip A, napravljena korišćenjem tečnog metoda. Grejne cevi se pričvršćuju na izolaciju pomoću plastičnih komponenti korišćenjem posebnog uređaja, takozvanog Tackera (sistem KAN-therm Tacker), a zatim se preliju tečnim estrihom. Nakon perioda stezanja, praćenim periodom sušenja, pod se postavlja preko estriha. Tacker se koristi pri instalaciji podnog grejanja, i omogućava da se plastične vezice koje drže cevi zabodu u izolacioni sloj polistirenske pene. Napravljen od aluminijuma, uređaj je otporan na mehanička oštećenja i ostaće dugo u besprekornom stanju.

Želeli bismo da podelimo izmene u ponudi površinskog sistema za grejanje KAN-therm Tacker. Među njima postoji nekoliko noviteta. Prvi je modernizovan dizajn heftalice.

Tacker alat za postavljanje cevi za podno grejanje
KAN-therm Tacker alat za postavljanje cevi za podno grejanje / foto: KAN-therm

Nova odlika dizajna uređaja je veće stopalo, koje mu omogućava da ostane u stabilnom položaju čak i kada je neophodno napraviti kratku pauzu u radu. Takođe nismo zaboravili da promenimo način na koji se vodilica savija za lakše pričvršćivanje grejnih cevi, da se vezice ne bi zaglavile na vodilici tokom rada. Osim toga, napravili smo izmene u položaju drške, koju smo rotirali za 180 stepeni. Drvena, ergonomska drška montirana ja na metalnu šipku posebnog oblika, što pruža siguran zahvat i ugodan rad.

Tacker alat za postavljanje cevi za podno grejanje detalj
KAN-therm Tacker alat za postavljanje cevi za podno grejanje / foto: KAN-therm

Prednja strana je osvežena i omogućava još bolje prepoznavanje uređaja pomoću velikog logotipa i natpisa „KAN-therm Tacker” koji se vidi sa daljine, što garantuje originalnost. Osim toga, naš proizvod ima mnoge druge prednosti, kao što je poseban šraf koji omogućava precizno podešavanje uređaja za gotovo bilo koju širinu pričvrsnog elementa. Podešavanja se mogu izvršiti običnim pljosnatim šrafcigerom.

Podešavanje KAN-therm Tacker-a heftalice
Podešavanje KAN-therm Tacker-a heftalice / foto: KAN-therm

Vredi napomenuti da heftalice imaju podesivu zategnutost opruge. Izuzetno je lako i sve što treba da se obavi je imbus ključ. Odvijanjem šrafa i podešavanjem zategnutosti opruge prema ličnim preferencijama može se značajno poboljšati komfor.

Spajanje obujmice
Spajanje obujmice / foto: KAN-therm

Sistem KAN-therm Tacker je uveo nov tip obujmica u blokove, što je skorašnja inovacija. Do sada, obujmice su se spajale lepljivom trakom. Obujmice koje se trenutno uvode u asortiman sistema KAN-therm Tacker spajaju se u završni blok tako što im se vrhovi nežno zavaruju jedan na drugi. To zasigurno povećava trajnost spoja između blokova koju su spremni za korišćenje i obujmice.

Novi model obujmica za spajanje cevi za podno grejanje
Novi model obujmica za spajanje cevi za podno grejanje KAN-therm / foto: KAN-therm

Da rezimiramo, nove odlike sistema KAN-therm Tacker uključuju:

  • brzo i lako pričvršćivanje cevi za podno grejanje na polistirenski izolacioni sloj,
  • značajno pojednostavljen rad za instalatere,
  • skraćivanje vremena izrade podnog grejanja,
  • novi, poboljšani način spajanja obujmica.

Kantherm logo

KAN-therm Hungary Kft.
Representative office in Hungary
2051. Biatorbágy, Mészárosok útja 4.
tel. +381 69 245 7594
tel. +381 63 872 2790
info.serbia@kan-therm.com
www.kan-therm.com