Izoterm-zvučna i toplotna izolacija podova

Zahtevi koji se, u današnje vreme postavljaju pred građevinske objekte su sve stroži i kompleksniji. Okružuje nas buka iz raznih izvora i ona se tretira kao vid zagađenja živornog okruženja. Građevinske folije TERMOSILENT obezbeđuju najbolju kombinaciju izolovanosti: zvučnu i termičku izolaciju.
Kako su svojstva termoizolacionih materijala širem krugu korisnika uglavnom poznate, napomenućemo ovde samo da TERMOSILENT obezbedjuje koeficijent provodljivosti λ=0,035 w/m2K što ga svrstava u klasu odličnih izolatora zajedno sa grupom drugih poznatih termoizolacionih materijala.

Ono što ćemo ovde objasniti je svojstvo polietilenske pene od koje je sačinjena TERMOSILENT folija da odlično prigušuje strukturnu buku, tj. Prenos vibracija zvuka udara. U prevodu na svakodnevni jezik to je buka koju čujete kada komšija iznad ili pored hoda ili bilo kakvim drugim dejstvom proizvede zvuk koji se prenosi kroz gradjevinske elemente. Prigušuje i zvuk prolaska vode kroz kanalizacione cevi.

Ovaj materijal ima zatvorenu sitnu ćelijsku strukturu. Ćelije su ispunjene vazduhom. Polietilenska pena obezbeđuje da zidovi ćelija budu elastični, pa je to dobitna kombinacija da Termosilent podne folije absorbuju vibracije koje dolaze do podova i svih drugih konstrukcionih delova objeka. Shodno ovim karakteristikama, Termosilent folije su kompatibilne sa današnjim standardima gradnje, gde dominira suva gradnja, koja dobro prenosi zvuk i sve ostale vibracije.

Zatvorene ćelije obezbedjuju i funkciju parne brane zbog čega TERMOSILENT jeste najbolja zvučna izolacija od svih poznatih materijala. Ne upija vodu i ni pod kakvim dodatnim uticajima (nagomilana vlaga usled razlike temperature) ne gubi svojstvo izolatora i ne degradira se.

Zbog različitih potreba u građevinarstvu, Termosilent folije se proizvode u debljinama od 2, 5 i 10mm. Obezbeđuju smanjenje buke do 21 db.

Folije debljine 2 i 5mm se koriste ispod laminata i parketa, koji se postavljaju po sistemu plivajućeg poda. Folije debljine 5 i 10mm se postavljaju ispod estriha i ravnajućeg sloja, iznad izlivene betonske konstruktivne ploče. Ovde je posebno bitno postaviti i Termosilent trake do zidova, svuda u krug, kako bi se izliveni estrih/ravnajući sloj ponašao kao plivajući pod, tj. Bio skroz zvučno odvojen od konstrukcijskih elemenata zgrade.

696-Zvucna-i-toplotna-izolacija-podova

Termosilent je prijatelj prirode. Izradjen je od polietilena, koji je netoksičan i koristi se za pakovanje prehrambenih proizvoda. Višestruko je reciklabilan. Prilikom primene nema prašine niti otpada. Ova zelena karakteristika (ekološki prihvatljiv) ga dodatno izdvaja od drugih materijala koji se koriste kao zvučna izolacija.

Podne folije krasi i mogućnost da su prilagodljive svim površinama, imaju malu težinu, pa ne opterećuju konstrukciju zgrade, lako se obrađuju, vodonepropusne su i nisko paropropusne, otporne su na sve hemijske uticaje građevinskih materijala, bez mirisa su.

Termosilent građevinske folije proizvodi firma Izoterm-Plama iz Inđije i mogu se kupiti na svim stovarištima i prodavnicama laminata.

IZOTERM-PLAMA d.o.o.
Save Kovačevića b.b.
22320 Inđija
Tel.: +381 22 510 110
Fax.: +381 22 510 980
komercijala@izoterm-plama.rs
www.izoterm-plama.rs

Prethodni tekstItalijanska keramika PIEMME – vrhunski kvalitet i dizajn u Novom Sadu
Sledeći tekstPrirodno zakrivljeni parketi-apsolutno jedinstveni