Internet marketing – Zašto internet?

Časopis „Podovi“ polako prerasta u jedan od najozbiljnijih časopisa sa temom podova i podnih obloga na našem tržištu. Takođe ga u stopu prati portal na internetu www.podovi.org koji prati sva dešavanja u časopisu i gde se svi tekstovi prenose i na online tržište.

Zašto internet?

Pošto živimo u eri interneta, sve više ljudi traži proizvode i informacije na internetu, da li posećivanjem određenih portala iz oblasti koje ih interesuju ili samom pretragom na pretraživačima, a tu prevashodno mislimo na GOOGLE. U današnje vreme postoje firme koje su svoje poslovanje skoncentrisale samo na online trgovinu i odatle imaju svoje najveće prihode. Da bi firma mogla da ostvaruje značajnije prihode na online tržištu mora tamo i da bude prisutna.

Osnovna stvar je posedovanje web sajta, pored toga sajt mora da bude urađen po standardima koje diktira tržište a takođe mora da bude i optimizovan za pretraživače. Druga stvar, sajt mora da bude vidljiv i ulinkovan na drugim sajtovima iz svoje oblasti.

Internet portal časopisa Podovi, Vam omogućava da budete vidljivi na internetu a takođe Vam omogućava i bolje pozicioniranje na googlu za Vaše termine. Takođe pojavljivanjem na našem portalu dobijate kvalitetne posetioce, od kojih veći procenat završava sa kupovinom kod Vas, za razliku od univerzalnih direktorijuma i sajtova sa različitim temama od Vašeg prozivodno – prodajnog programa.

Nastup na internetu mora se dobro isplanirati

Planiranje nastupa se radi iz više koraka.Prvi i osnovni korak je izrada kvalitetnog web sajta. Web sajt mora posedovati sve potrebne informacije za klijenta koji Vas posećuje, lako kretanje i navigaciju po web sajtu. Pristup kontakt podacima kao i mogućnost online kontaktiranja. Posebna pažnja mora da se obrati na sam sadržaj kao i na njegovu optimizaciju za pretraživače.

Sledeći korak je promocija Vašeg web sajta. Postoje različiti oblici promocije na internetu, od besplatne (upisi u razne direktorijume), razmena banera sa srodnim i sličnim web sajtovima, e-mail marketing, adwords i slične kampanje, viralni marketing, preko zakupa reklamnog prostora na drugim web sajtovima.Kao i u svemu i ovde se mora obratiti pažnja i uraditi kvalitetna promocija web sajta. Naravno, vi ćete odabrati reklamu kampanju koja Vam najviše odgovara.Nakon toga, gledajte i pratite šta vam traže posetioci, kako stižu, odakle stižu, kolko se zadržavaju i sve druge statistike koje Vam mogu pomoći da poboljšate svoj web sajt. Jedan od boljih alata za analitiku web sajtova je napravio google i može se besplatno instalirati na web sajt a u pitanju je google analytics.

Većina web stranica su uglavnom najobičniji trošak ukoliko se misli da će same sebe promovisati. Promocija web sajta je investicija a ne trošak, stoga ivestirajte u svoj web sajt i svoj posao.

Portal podovi se koncentriše na dovođenju kvalitetnih posetilaca na svoj web sajt i njihovu distribuciju našim korisnicima. To postižemo kvalitetnim sadžajem, optimizacijom za pretraživače i stalnim usavršavanjem i uvođenjem novih mogućnosti na našem portalu.Trudimo se da izađemo u susret našim posetiocima i da im na prvom mestu ponudimo pomoć i kvalitetan sadržaj koji će im pomoći u rešavanju njihovih zahteva.Pratimo dešavanja na internetu i internet saobraćaj i na osnovu tih informacija kreiramo i deo sadržaja u časopisu. Možemo da se pohvalimo da imamo veliko vreme zadržavanja naših posetilaca na sajtu i veliki broj okrenutih strana po svakom posetiocu.U zadnjih mesec dana imamo prosečno zadržavanje preko 4 minuta i preko 4 okrenute stranice na sajtu. To omogućava da korisnici primete Vašu reklamu i da se odluče na posetu naših oglašavača.

Našim oglašavačima nudimo i mogućnost objavljivanja njihovog sadržaja i direktnog linkovanja sa njihovim web sajtom. Pa ukoliko je posetilac došao kod nas u potrazi za datom temom, mi ga dalje šaljemo Vama, kako bi konkretno i rešio svoj zahtev za podnim oblogama koje ga interesuju. U sledećem vremenskom periodu imamo u planu da još poboljšamo kvalitet sadržaja na našem portalu i to uvođenjem: foruma, newslettera, mogućnost online prelistavanja časopisa, upis firmi koje se bave ugradnjom podnih obloga i drugih mogućnosti na samom portalu.