Interaktivni pod – pod za igranje

Puzla pod se izdvaja od ostalih, izaziva i izražava iznenađenje i čuđenje. Savršeno je rešenje za dečije sobe, ali ne samo zbog dece. Dostupan u 13 boja, od masivnog tvrdog drveta, svaki komad je prethodno precizno završen do detalja.

Ugravirani podni dekor

Neki više vole sirovu teksturu ručno izrezbarenih podova od tvrdog drveta, dok drugi žele moderan izgled laminatnog parketa. Ove drvene daske obezbeđuju vam olakšanje u odabiru između klasičnih materijala i pristupa ugradnje.

Postoje i dekorativni podovi koji daju sveži izgled podovima. Bakropis dizajna se kreće od apstraktnih cvetnih šara do figura. Unapred gravirane lajsne su dovoljno plitke da ne prikupljaju prljavštinu i prašinu ( barem u teoriji ), a opet, postavljene su dovoljno duboko da se pod nogama osete. Svaka lajsna ima je tamnijeg izgleda ili je takve obrade površine da se vidi samo refleksija, svetlost i senka.

Problemi koji mogu nastati

Problema punog drveta je mnogo – s toga je potrebno testirati drvo na savijanje zbog hladne zime i letnje toplote, imajući u obzir prirodno ograničenje širine drveta ko materijala. Takođe, polaganje širih vrsta ploča je obično lakše – to jednostavno znači manji broj koraka potrebnih za ugradnju.

Interaktivni pod

Najavljivan kao prvi u svetu realnii „održivi plesni klub“, klub Watt u Roterdamu u Holandiji ima za cilj da koristi 50 odsto manje otpada i 30 odsto manje energije od tipičnog kluba. Radi ostvarivanja svojih ciljeva, radi se na zelenim smernicama neprofitne organizacije koja se naziva „Održivi plesni klub“.

Kao i stvaranje energije, takođe i pod za ples ima interaktivni element. Prilikom plesanja, dolazi do promena u LED osvetljenju ugrađenom u panele koji su napravljeni od recikliranih materijala. Kinetička energija hoda ili plesa ljudi, se pretvara u električnu energiju koja se koristi za pravljenje vizuelne reakcije i interakcije. Interaktivnost radi kao predajnik održivih poruka nekog brenda proizvoda ili firme. Interakcija sa publikom stvara okruženje koje je inspirativno i donosi dodatnu vrednost naših klijenata i njihove javnosti.