Hi-tech podne obloge

Na tržištu su poznati kao itisoni, tapisoni i tepisi, a u Evropi ih zovu tafting podovima ili moketima. U pitanju su vrste tekstilnih podnih obloga.

Tekstilne podne obloge nemačke prozvodnje

Nemački proizvođač tafting podnih obloga od velura, izrađuje gornji tekstilni deo u veštačkim i prirodnim vlaknima. U oba slučaja, podne obloge su obrađene sredstvima koja nisu štetna po ljude i okolinu. Dura taftinzi su namenjeni onima koji cene kvalitet, trajnost i vrhunski dizajn podova.

Još jedan nemački proizvođač je otišao korak dalje. Naime, u svojoj ponudi poseduje tkane tafting podne obloge. Ove podne obloge su vrlo izdržljive u pogledu habanja. Značajna je Dialog Art kolekcija u kojoj je učestvovalo preko četrdeset vrhunskih svetskih umetnika.

Finett je vrsta nemačkih iglanih podnih obloga. lzrađuje se od polipropilenskih ili poliamidnih vlakana visoke gustine. Poseduje vrhunski kvalitet izrade i veliku otpornosz na habanje.

Finett pod

Tekstilne podne obloge britanske proizvodnje

Britanci su razvili Flotex – posebnu tehnologiju izrade i kvalitet 100 najlonskih vlakana je upravo ono što ovu podnu oblogu čini jedinstvenom na tržištu.

Flotex podovi

Jedan od vodećih britanskih proizvođača tafting podnih obloga baziran je pre svega na izradi podnih obloga u rolnama i pločama sa bitumenskom podlogom koje omogućavaju upotrebu u prostorijama koje zahtevaju komfor i dugotrajnost.

Gumene podne obloge

Iskustvo u proizvodnji gume dovelo je do toga da podne obloge izrađene od gume budu jedne od onih sa najdužom tradicijom.

Italijanski gumeni podovi

Italijanski proizvodni program gumenih podova, Mondo, poseduje izuzetnu paletu podnih obloga namenjenih poslovnim prostorima, i sa posebnom, specijalom namenom za hirurške sale, zubarske ordinacije i sve one ustanove koje zahtevaju elastičan i postojan pod, a ujedno, i lak za održavanje.

Mondo podovi

PVC podne obloge

Francuski proizvođač PVC podnih obloga poseduje visok kvalitet izrade, inovacije u oblasti zaštite i ima malu cenu održavanja. Dizajn Gerflor-ovih proizvoda osvaja na prvi pogled i dokazuje da se PVC ponovo vraća u upotrebu u objekte različitih namena.

Gerflor pod

Engleski proizvođač se odlučio za posebnu vrstu dizajna, odnosno, imitaciju drveta, kamena ili metala, čime pokušava da ide u korak sa novim trendovima u enterijeru.

Hi-tech materijali u prostorima koji daju akcenat na enterijeru, gotovo su uvek kompatibilni dizajnu ovih podnih obloga. Odlikuje ih vrhunski kvalitet.