Gerflor: 85 godina tradicije u industriji podova

Iako industrijski podovi zvuče kao tekovina modernog doba, postoje kompanije koje se već decenijama bave proizvodnjom komercijalnih podnih obloga.

Jedna od tih kompanija je Gerflor (srp. Žerflor), koja punih 85 godina posluje na tržištu podova.

Gerflor je osnovan 1937. godine u Lionu, kada je i lansirao svoj prvi proizvod – homogeni PVC pod „Mipolam“. Kao prvi proizvod te vrste, „Mipolam“ je ubrzo postao sinonim za homogene podove i našao upotrebu u svim sferama industrije.

Čak i danas, 85 godina kasnije, Gerflor proizvodi širok spektar homogenih podova koji broji preko 20 artikala sa više od 300 različitih boja i dezena. O popularnosti Gerflor-ovog prvog proizvoda svedoči i činjenica da se svi ovi proizvodi i danas prodaju pod imenom „Mipolam“.

Popularnost „Mipolam“ proizvoda omogućilo je kompaniji da nastavi sa inovacijama u industriji podova i lansira niz jedinstvenih rešenja za najzahtevnije podne obloge. Gerflor je postao pionir u polju trajne zaštite podova kada je 1987. lansirao prvi pod sa Protecsol® premazom, koja pruža trajnu zaštitu PVC podovima. Apliciranje Protecsol® zaštite potpuno otklanja potrebu za voskiranjem podnih obloga.

Trenutna iteracija ovog proizvoda, Evercare® premaz, rezultat je preko 30 godina usavršavanja tehnologije u Gerflor-ovim razvojnim centrima. Preko 70 inženjera u sradnji sa vodećim svetskim laboratorijama i univerzitetima radilo je na usavršavanju Evercare® premaza. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji, Evercare® premaz pruža izuzetnu hemijsku otpornost homogenim podovima, što ga čini savršenim izborom za zdravstvene ustanove svih vrsta. Premaz stvara savršenu, neporoznu barijeru koja onemogućava tečnostima i hemikalijama da prodru u pod.

Osim što pruža antiviralnu i antibakterijsku zaštitu, Evercare® premaz omogućava lako čišćenje čak i fleka od joda.

Dalji razvoj ovakvih premaza omogućio je i uspešnu primenu zaštite na prirodni linoleum.

Gerflor kolekcija podnih obloga
Gerflor kolekcija podnih obloga

Prirodni linoleum

Gerflor-ova kolekcija prirodnog linoleuma „DLW” dolazi u širokom spektru boja i dezena, napravljenih da zadovolje zahteve i najzahtevnijih klijenata. Čak 98% sadržaja Gerflor „DLW” linoleuma čine prirodni materijali, dok 78% njih dolazi iz obnovljivih izvora. Integrisana trajna zaštita daje dodatnu izdržljivost ovom proizvodu, produžujući njegov vek trajanja.

Pored širokog izbora homogenih PVC podova i prirodnog linoleuma, Gerflor u svojoj ponudi ima i nekoliko kolekcija LVT podova. Pored povećanog broja artikala, najnovija Gerflor LVT kolekcija za 2022. godinu donosi nove boje i dezene prilagođene skoro svakom prostoru – bilo komercijalnom, bilo rezidencijalnom.

LVT podovi

Osim povećanog izbora artikala, nova LVT kolekcija donosi i inovacije u proizvodnji i ugradnji. Od 2022., Gerflor uvodi novu iteraciju „rigid core“ LVT podova, gde se čvrsti sloj u središnjem delu LVT ploče ojačava stakloplastikom (fiberglasom) i vlaknastom mrežom. Ovaj „DuoCore 2.0“ sistem, osim što pruža odličnu kombinaciju komfora, robusnosti, i dizajna, omogućava i bržu ugradnju. Gerflor LVT ploče sa „DuoCore 2.0“ sistemom ne zahtevaju udaranje i ravnanje gumenim čekićem, što čitav proces ugradnje čini tišim.

Gerflor trenutno posluje u preko 100 zemalja, čija tržišta snabdeva 4.200 zaposlenih u 19 proizvodnih pogona. Razvoj novih proizvoda odvija se u pet različitih razvojnih centara, dok distribuciju proizvoda vrši 30 ćerki firmi i mreža ekskluzivnih distributera.

Vujnović enterijeri logo

VUJNOVIĆ ENTERIJERI d.o.o.
Đorđa Stojanovića 35, Novi Beograd
RODA MEGA, I sp. kanc. D.K. 2.09
M. +381 69 4445 100
nebojsa@vujnovicenterijeri.rs
www.vujnovicenterijeri.rs

Prethodni tekstREČ STRUČNJAKA: Tržište podnih obloga pre i za vreme pandemije
Sledeći tekstProstorna prenamena moderne urbane vile u Beogradu